image

Gebruik e-mail versleuteling laag

maandag 12 maart 2001, 22:05 door Redactie, 0 reacties

Te weinig mensen gebruiken nog versleuteling voor hun e-mail, vinden Amerikaanse privacy voorstanders. Als een e-mailtje wordt verstuurd reist het vaak door meerdere servers op het internet en kan het onderschept worden. Het is voor sommige mensen zelfs mogelijk de inhoud van email onderweg aan te passen.
Van de ongeveer 400 miljoen internet gebruikers gebruikt maar rond de tien miljoen mensen het gratis beschikbare PGP versleutelingsprogramma. De oorzaak lijkt te liggen in het feit dat mensen zich nauwelijks van de gevaren bewust zijn en het bovendien te veel moeite vinden om de versleutelingssoftware te installeren. Ook zijn er vaak nog compatibiliteitsproblemen tussen de verschillende PGP versies.

PGP bestaat al sinds 1991, met als rivaliserende standaard S/MIME, dat onder andere door Verisign wordt gepromoot.

Phil Zimmerman, de schrijver van het oorspronkelijke PGP programma, gaat PGP koppelen aan de populaire webmail service van HushMail. HushMail biedt al enige jaren versleutelde email aan, maar de versleuteling werkt alleen als email tussen HushMail gebruikers wordt uitgewisseld. Door koppeling van de PGP standaard aan HushMail hoopt hij dat meer mensen van versleutelde email gebruik zullen gaan maken.Security.nl biedt via HushMail al enige tijd versleutelde email aan haar gebruikers aan.

(Bron: Nando Times)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.