Flash-banners die bezoekers proberen op te lichten verschijnen op steeds meer websites, die in sommige gevallen het probleem negeren, waardoor de consument gevaar loopt. De advertenties misbruiken een feature in Flash, zodat bezoekers automatisch worden doorgestuurd naar websites die melden dat het systeem geïnfecteerd is. Alleen door het uitvoeren van een scan en aanschaf van dure, niet werkende, software kan de gebruiker het probleem verhelpen.
De banners zijn al lange tijd in omloop. Laatst doken ze op bij Yahoo, die meerdere dagen nodig had om de advertenties uit te schakelen. Ook de populaire fotosite Photobucket was eerder al het doelwit. De site staat in de Top 30 van meest bezochte pagina's op het internet. Op 8 mei werden er weer kwaadaardige Flash-banners ontdekt. Ondanks herhaaldelijke meldingen, blijkt de website het probleem gewoon te negeren.
Beveiligingsexpert Sandi Hardmeier adviseert internetgebruikers daarom Photobucket alleen te bezoeken als ze een bannerblocker geïnstalleerd hebben. "Niemand zou photobucket.com moeten bezoeken, tenzij ze software gebruiken die voorkomt dat advertenties op de website getoond worden."
Ook de bekende torrentsite Mininova.org kreeg met de gewraakte advertenties te maken. Uiteindelijk werd de adverteerder door de beheerders van de site geïdentificeerd en voor altijd geblokkeerd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.