Ex-systeembeheerder en NASA-hacker Gary McKinnon krijgt maandag zijn allerlaatste kans om uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen. McKinnon wist dankzij ontbrekende wachtwoorden in 2001 en 2002 een kleine honderd computers van het Amerikaanse leger en NASA te "hacken". Volgens de Amerikaanse overheid veroorzaakte dit voor 900.000 dollar schade, iets wat volgens de Britse hacker een leugen is.
Britse agenten hadden McKinnon gezegd dat hem een taakstraf van zes maanden stond te wachten, totdat de Amerikanen zich ermee gingen bemoeien en zijn uitlevering eisten. Daar ging de voormalige systeembeheerder met succes tegen in beroep.
De zaak speelt als sinds 2002. Hoewel hij geen belangrijke documenten heeft gezien was de staatsveiligheid toch in het geding, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
Het zoeken naar ET
McKinnon kraakte de systemen van het Pentagon omdat hij wilde bewijzen dat de VS informatie over buitenaards leven achterhouden. Tijdens zijn zoektocht vond hij dingen over "UFO's", hoewel het uiteindelijk neerkwam op "suppressed technology". Zo beschikken de Amerikanen over "antigravity", wat voor oneindige energie gebruikt zou kunnen worden. Volgens McKinnon is er zelfs al een "antigravity device" ontwikkeld. De hacker is er tevens van overtuigd dat de Amerikaanse overheid technologie van gekaapte en vernietigde buitenaardse ruimteschepen in haar bezit heeft. Iets wat sinds het Roswell incident van 1947 al gaande is.
De Brit zou ook satelliet foto's hebben gevonden waar UFO's staan. Normaal worden deze foto's door NASA bewerkt, maar hij vond onbewerkte foto's waarop een sigaar-vormig object was te zien. Verder trof hij een Excel sheet aan met namen van buitenaardse officieren. Exacte details kon hij zich niet meer herinneren, omdat hij in die tijd regelmatig stoned was.
Het is mogelijk om de hoorzitting, die aanstaande maandag om 12:00 uur Nederlandse tijd begint, live bij te wonen. McKinnon houdt vol dat de VS van hem een zondebok en voorbeeld willen maken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.