De Russische ontwikkelaars van de Neosploit hacker-toolkit zijn failliet gegaan omdat criminelen de software op illegale wijze verkregen. Neosploit verscheen voor het eerste halverwege 2007 en kostte kopers tussen de 1000 dollar en 3000 dollar. Een groot verschil met alternatieven zoals MPack en Icepack was de uitstekende klantenondersteuning, de continue updates en nieuwe exploits en javascript obfuscatie routines.
Ondanks de grote populariteit van de toolkit lukte het de ontwikkelaars niet om voldoende inkomsten te genereren waarna men de handdoek in de ring gooide. "De oorzaak is piraterij in het illegale circuit en hun te optimistische verwachtingen dat hoge winstmarges het gebrek aan lange termijn groeistrategie zou kunnen compenseren," aldus beveiligingsonderzoeker Dancho Danchev.
De makers van Neosploit deden voorkomen dat hun toolkit gesloten software was, terwijl het in werkelijkheid gewoon open source is, iets wat ook bij veel andere malware toolkits het geval is. Ze lieten hun klanten ook geloven dat het toevoegen van exploits veel tijd in beslag nam, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is, zegt Danchev.
Verder was er geen noodzaak voor klanten of illegale gebruikers om hun Neosploit-versie te updaten, aangezien er voldoende mensen zijn met ongepatchte browsers en software, waardoor zero-day lekken absoluut niet nodig zijn om toch veel systemen te infecteren. "De internationale scriptkiddies van vandaag de dag zijn met dank aan Russische hackers bewapend met gelokaliseerde versies van complexe malware toolkits. Het Neosploit-team mag hun toolkit dan niet meer ondersteunen, dat betekent nog niet het einde van de huidige malware campagnes die er gebruik van maken."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.