image

Kort: InfowarCOn 2001, PE #1, Gartner: vraag naar security stijgt, MS vs Gibson, Apache/Mac OS X probleem

maandag 11 juni 2001, 21:25 door Redactie, 0 reacties

Op InfowarCon 2001 spreken internationale experts op het gebied van netwerkbeveiliging. De conferentie vindt plaats in september in Washington.

De 'John Dillinger van Internet', en 'staatsvijand nummer 1', zo wordt de voortvluchtige Jay Nelson genoemd. Hij wordt verdacht van oplichting op grote schaal, onder andere via online veilinghuizen.

De nieuwe editie van het magazine Safer is uit, en hier te lezen.

Onderzoeksburo Gartner beweert dat bedrijven over tien jaar 10 keer zo veel zullen uitgeven aan beveiliging dan nu. We zullen zien.

Het zit Microsoft niet mee: voor het eerst bouwen ze iets dat normaal werkt, en nu worden ze gelijk beschuldigd van het gelegenheid geven aan internet terreur. In ronde drie mag Steve Gibson, die de ondersteuning van 'raw sockets' van Windows XP (ten onrechte) aan de kaak stelde, reageren op Microsoft.

De Nederlander Stefan Arentz meldde deze week een probleem in de Apache webserver die bij de client versie van Mac OS X geleverd wordt. Als gebruikers het HFS bestandssysteem gebruiken werken de restricties in de webserver niet goed, en kunnen onbevoegden toegang krijgen tot afgesloten delen. Bij de Mac OS X server is dit door middel van een extra programma opgelost.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.