Door Draconian: Er is een makkelijke oplossing. Microsoft eruit knikkeren want Linux heeft dit al en is nog gratis ook.
Waarom beginnen bedrijven eigenlijk aan Microsoft wat je verschrikkelijk veel geld kost en als er nieuwe versies zijn moet je er ook weer geld voor neerleggen?
Een heel bedrijf kun je op Linux laten draaien, zowel servers als desktops.
Microsoft liet laatst al weten dat 90% van de beveiligingslekken in Windows machines door programma's van derden worden veroorzaakt.
Flikker toch op met deze onzin. Windows kaal geinstalleerd is al een zeef.
Door Eghie:
Ik werk ook liever met Linux systemen dan met Windows. Omdat een Windows netwerk beheren vaak wat omslachtiger werkt dan met Linux. Soms kun je helaas, adv de eisen van de klant, niet anders dan Windows clients gebruiken. Dan moet je toch voor die beheer taken een makkelijke en onderhoudbare oplossing zien te vinden. Daarvoor kun je dit soort projecten prima gebruiken.
Bla bla bla. Daar gaan we weer. Windows is niets en Open source, Linux, Ubuntu *nix is alles. Uhuh.
Vandaar dat de Nederlandse overheid zo'n grote moeite heeft om alles open source te krijgen. Kijk eens naar GOUD, kijk eens naar gemeenten. Heel weinig applicaties die zo in meerdere smaken gekocht kunnen worden. Vergt veel te veel investering. En het werkt allemaal als een zonnetje! Toch? :-(
Bovendien: de shit zit heel vaak zoals het artikel ook vermeld niet in het OS maar in de applicaties en daar kan MS niets aan veranderen! Daar heeft de eindgebruiker zelf een verantwoordelijkheid om de applicatiebouwer op aan te spreken. Hoeveel applicatieve problemen er wel niet zijn wat gewoon het probleem is van de bewuste applicatie boer. Kijk maar eens naar UAC. Hoeveel bagger MS over zich heen kreeg.
Het punt is dat binnen de kosten van de werkplek (het aanbieden aan de eindgebruiker) ALLES meegenomen moet worden. De harde kosten zoals servers, software etc. en de FTE's, ontwikkeling, beheer, afwijkende ondersteuning, schaarste in kennis etc. etc. Ook wel Total Cost of Ownership (TCO).
Stop dus eens met het alleen maar kijken op het niveau van techniek en wat leuk is om mee te spelen thuis maar verplaats je eens in de business. Er moeten centen verdiend worden. Speeltjes is leuk en het gemakkelijk indelen in hokjes ook maar wat werkelijk interessant is zijn de kosten (per werkplek) voor een grotere organisatie en daar valt ook het in de klauw houden van beheer rechtstreeks onder. Een directie kijkt naar kosten en zal hier op afgerekend worden.
Nog steeds is niet aangetoond dat voor grotere organisaties volledig overgaan op Open Source per definitie goedkoper is. Het KAN interessant zijn maar hoeft niet altijd.
Kortom: leuk die discussies maar we lullen nu al 10 jaar dat linux, Ubuntu en allerlei andere alternatieven zullen doorbreken en het allemaal beter kunnen. Ik zie het nog steeds niet. O ja.... Andoid op laptops! Nee dat gaat wel misschien slagen.
Het dominante OS is gewoon nog steeds MS Windows. Wat interessant is: de beweging naar meer open standaarden! Het verschil tussen open source en open standaarden en hoe dat ingevuld gaat worden. Hier zien we namelijk wel duidelijke bewegingen zoals ODF.
enige afwijking van het artikel.