image

Als koerier vermomde pinpasfradeur actief in Noord-Holland

woensdag 15 oktober 2008, 16:03 door Redactie, 3 reacties

In Nederland zijn nog steeds pinpasfraudeurs actief die zich als koerier voordoen en het met name op ouderen hebben voorzien. De oplichters komen een pakketje afleveren waarvoor een klein bedrag met de pinpas moet worden afgerekend. Eerst was het de Brabantse politie die voor de oplichters waarschuwde en vorige maand werden ze ook in Den Haag en Heemskerk aangetroffen, toen verkleed als TNT-koerier. Nu is een 85-jarige vrouw uit Haarlem opgelicht.

Er werd bij de vrouw aangebeld door een man in uniform, die een pakketje voor haar had. De vrouw moest daarvoor een bedrag van 80 cent betalen, maar kon dat alleen met haar pinpas doen. De man had hiervoor een mobiel pinapparaat bij zich. Later bleek dat van de rekening van het slachtoffer 270 euro was afgeschreven. Het zou gaan om een blanke man van 1.80 m. lang, tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij heeft kort blond haar, een rond, bol gezicht en was gekleed in een kakikleurig uniform.

Reacties (3)
21-10-2008, 14:52 door Anoniem
kan de bank in kwestie niet zien welke rekening nummers en nog belangrijker welke naam bij die rekening nummers hoort. lijkt me toch een simpele kwestie dan om de gene te arresteren en de rekening te blokkeren?
24-10-2008, 14:44 door Anoniem
Idiaal gesproken zou je nooit je pinpas aan de deur hoeven te gebruiken - echter mobilie telefoonproviders hebben nu bedacht dat pinnen aan de deur een eenvoudige manier is om te testen of het rekeningnummer van degene is bij wie ze de simkaart afleveren :-(
06-11-2008, 20:45 door Anoniem
Door Anoniemkan de bank in kwestie niet zien welke rekening nummers en nog belangrijker welke naam bij die rekening nummers hoort. lijkt me toch een simpele kwestie dan om de gene te arresteren en de rekening te blokkeren?
Nee, hoe zou de bank nu moeten zien welke rekeninghouders bij dat "mobielepinapparaat" gebruikt zijn?
Of denk je echt dat dat een officieel apparaat is geweest?
Er zit gewoon een paslezer in en een computertje die de ingetoetste code kan opslaan.

Daarom is het bij mobiele apparaten altijd verstandig om eerst de code verkeerd in te toetsen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.