Een beveiligingslek waardoor internetoplichters Google Chrome gebruikers konden laten geloven dat ze op een andere pagina zaten, behoort tot het verleden. Het spoofing-lek zorgde ervoor dat pop-up vensters de adresbalk konden manipuleren en zo van een willekeurige domeinnaam voorzien, die niet bij de getoonde content hoorde. Google gaf de kwetsbaarheid een "medium" rating mee.
Naast een aantal andere opgeloste bugs zegt de zoekgigant ook geen data meer van beveiligde websites op te slaan, iets wat ook al in september was aangekondigd. "We slaan geen data van beveiligde sites in je geschiedenis op. Je kunt nog wel in je geschiedenis het adres van de site zoeken, maar niet meer op de inhoud van de pagina." Betaversie 0.3.154.9 is via de automatische downloadfunctie te verkrijgen.
Download-lek
Ook het download-lek is in deze versie verholpen. De nieuwe versie waarschuwt als bestanden die code kunnen uitvoeren, zoals .exe, .dll en .bat bestanden, automatisch worden opgeslagen. De browser slaat de bestanden met een tijdelijke bestandsnaam in de downloadmap op en vraagt via een waarschuwingsvenster of de gebruiker het bestand wil bewaren of negeren. Kiest de gebruiker voor negeren, dan zal Chrome het bestand verwijderen. Bestanden die de browser wel automatisch downloadt, maar de gebruiker niet bevestigt, worden automatisch bij het sluiten van de browser verwijderd.
Eerder had de Israëlische beveiligingsonderzoeker Aviv Raff ontdekt dat de browser kwetsbaar is voor een aanval, waarbij een website automatisch bestanden op de desktop kan plaatsen en uitvoeren. Het ging om een combinatie van twee lekken, eentje in het Webkit gedeelte van Chrome en een bug in Java.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.