image

Spionnen hacken laptop Defensieminister

maandag 30 maart 2009, 16:31 door Redactie, 6 reacties

Australische spionnen hebben de laptop van de Australische Defensieminister Joel Fitzgibbon gehackt om zo de bankgegevens van zijn Chinese huurbaas te stelen, zo meldt The Daily Telegraph. Fitzgibbon huurt een huis van de vrouw en betaalt haar via het internet, hoewel hij geen gegevens van de vrouw op zijn laptop bewaarde. Of de spionnen van de Defence Signals Directorate (DSD) in zijn kantoor hebben ingebroken of zijn laptop hebben gehackt is onbekend. De DSD valt onder secretaris-generaal Nick Warner en mag in bepaalde gevallen internetverkeer en andere communicaties aftappen.

Sommige leden van de inlichtingendiensten beschouwen de Chinese vrouw vanwege haar banden met de Chinese regering als een mogelijk beveiligingsrisico. De vrouw is een grote sponsor van de partij van Fitzgibbon. Warner en andere defensiefunctionarissen zeggen niet van de interne spionage op de hoogte te zijn en ontkennen dat die heeft plaatsgevonden. Een mogelijke reden voor de spionage zijn de hervormingen die Fitzgibbon doorvoert. "Ik voer de grootste hervormingen in de geschiedenis van defensie door en ik weet dat sommige elementen binnen die organisatie het hier heel moeilijk mee hebben."

Reacties (6)
30-03-2009, 16:36 door quikfit
Of de spionnen van de Defence Signals Directorate (DSD) in zijn kantoor hebben ingebroken of zijn laptop hebben gehackt is onbekend.

Dus de kop is ietwat te sensationeel!?
30-03-2009, 16:49 door Night
Door quikfit
Dus de kop is ietwat te sensationeel!?

dat lijkt me wel
"Australische spionnen hebben de laptop van de Australische Defensieminister Joel Fitzgibbon gehackt om zo de bankgegevens van zijn Chinese huurbaas te stelen, "

'k weet het niet maar dit klinkt mij wel erg omslachtig. De DSD wil toch niet beweren dat ze de bankgegevens van die mevrouw niet gewoon kan opvragen als de nationale veiligheid in het geding is.
30-03-2009, 18:09 door Anoniem
"De DSD wil toch niet beweren dat ze de bankgegevens van die mevrouw niet gewoon kan opvragen als de nationale veiligheid in het geding is."

Natuurlijk kan men dat simpelweg opvragen bij de desbetreffende financiele instelling. Daarnaast is het de vraag waarom deze informatie publiekelijk gemaakt wordt. Wat dat betreft is de motivatie hierachter nogal onduidelijk; is het doel om de minister politiek te beschadigen ?
30-03-2009, 18:53 door spatieman
qoute
en mag in bepaalde gevallen internetverkeer en andere communicaties aftappen.

jaja...
altijd dus.
30-03-2009, 18:59 door Paultje
Spionnen, en zeker die goed zijn opgeleid, laten nooit sporen achter, laat staan dat je er ooit achter komt dat men in een pand heeft ingebroken. Als deze sporen wel aanwezig zijn, dan zijn het zeker geen spionnen geweest. Het zou dus goed kunnen dat een en ander uit de "dikke duim" van bepaalde politici zijn gezogen.
31-03-2009, 07:05 door Anoniem
"Spionnen, en zeker die goed zijn opgeleid, laten nooit sporen achter, laat staan dat je er ooit achter komt dat men in een pand heeft ingebroken. Als deze sporen wel aanwezig zijn, dan zijn het zeker geen spionnen geweest. "

Wanneer er informatie naar buiten wordt gebracht door inlichtingendiensten, danwel wordt 'gelekt', dan zit hier vaak een bedoeling achter. De conclusie dat het geen spionnen zijn geweest lijkt mij dan ook voorbarig, want misschien brengt de DSD de informatie naar buiten met een vooropgezet doel, zoals het in verlegenheid brengen van de betrokken minister, of het verstoren van een buitenlandse spionage operatie (mocht er daadwerkelijk wat aan de hand zijn).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.