De Britse politie kan de hoeveelheid informatie en beelden die cameratoezicht oplevert niet aan, aldus de vereniging van politiecommissarissen (ACPO). Volgens Ian Readhead, directeur van de ACPO, heeft politie niet de middelen om auto's in real-time te volgen, zoals met het netwerk van surveillance camera's mogelijk is. "Het probleem is de hoeveelheid data", aldus Readhead tijdens een evenement over databescherming. "De angst die ik heb, is dat een kind wordt ontvoerd in Kent, en de auto langs verschillende camera's gaat zonder te worden opgemerkt."
In Groot-Brittannië zijn zo'n 4 miljoen toezichtcamera's actief, toch hebben die nauwelijks effect in het bestrijden van misdaad, zegt Dominic Grieve, schaduw-minister van Binnenlandse Zaken. "Cameratoezicht biedt bewijs, maar met alleen bewijs voorkom je geen misdrijf en ten tweede, in veel gevallen heeft de politie niet de tijd en middelen om naar camerabeelden te kijken", zo waarschuwt hij. "In het bestrijden van misdaad, is massa-surveillance via cameratoezicht zeer twijfelachtig."
Wens van het volk
Michael Wills, staatssecretaris van Justitie is van mening dat cameratoezicht de steun van het volk heeft. "Ik geloof niet dat cameratoezicht een fout is. Mijn kiezers smeken er om. We leven in een zeer snel veranderende wereld. Technologie stuurt die verandering; het is niet dat de overheid iedereen wil controleren."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.