image

Zeven virusscanners voor Windows 7 goedgekeurd

vrijdag 23 oktober 2009, 15:53 door Redactie, 8 reacties

Het testorgaan ICSA Labs heeft de eerste virusscanners voor Windows 7 gecertificeerd, waarbij de "onafhankelijke divisie" van Verizon Business zowel naar detectie als verwijdering keek. De producten van ESET, Microsoft, Norman, PC Tools en Webroot voldeden aan de gestelde eisen voor het detecteren van malware, zonder dat hierbij false positives optraden. Het op de juiste manier verwijderen van de aangetroffen malware was voor de anti-virus software van Norman en PC Tools zo'n probleem dat ze voor dit onderdeel niet gecertificeerd konden worden.

"De producten moeten alle virussen kunnen verwijderen zonder dat dit op nadelige wijze de data of functionaliteit beïnvloedt die voor de infectie aanwezig was", zo stellen de onderzoekers. Voor ESET NOD32 Antivirus 4, Microsoft Forefront Client Security, Microsoft Security Essentials, Webroot Internet Security en Webroot AntiVirus met SpySweeper was dit geen probleem. "De voortdurende aanvallen van kwaadwillige code betekent dat het uiterst belangrijk blijft dat eindgebruikers hulp krijgen bij de beveiliging van hun systeem, zelfs op de nieuwste versies", zegt Andrew Hayter van ICSA Labs.

Update 26 oktober 16:45
Anti-virusaanbieder Norman laat ons weten dat het verwijderen van de malware geen verplicht onderdeel is om gecertificeerd te worden. Dit stond niet vermeld in de berichtgeving van ICSA, maar uit aanvullende informatie blijkt dit wel zo te zijn. Vandaar dat de titel ook van 5 naar 7 is aangepast.

Reacties (8)
23-10-2009, 16:11 door Anoniem
Ik mis Avira AntiVir 9 Free, die ik gisteren op mijn Windows 7 Ultimate 64 bits geinstalleerd heb.
23-10-2009, 17:06 door SirDice
Door Anoniem: Ik mis Avira AntiVir 9 Free, die ik gisteren op mijn Windows 7 Ultimate 64 bits geinstalleerd heb.
Volgens mij kost die certificering dik geld. Ik kan me voorstellen dat Avira dat niet gaat neertellen voor een gratis scanner.

Overigens:
https://www.icsalabs.com/products?tid[]=4216&tid_1[]=4380&x=30&y=10&=Apply
23-10-2009, 17:43 door Anoniem
Avast! is ook al prima geschikt voor Windows 7, wat de meerwaarde is van het ICSA Labs certificaat t.o.v. het Microsoft “Compatible with Windows 7? certificaat ontgaat mij. Mag tenslotte aannemen dat wanneer een product/AV goed werkt dat het dan ook virussen etc. stopt/verwijderd.
23-10-2009, 17:45 door prikkebeen
Laatst las ik hier dat virusscanners ongeveer 50% van alle malware herkent. Ik vraag me dan ook af wat voor waarde zo'n certificering heeft.
Je kunt hoogstens een bepaalde set malware er op los laten en kijken welke scanner voldoende aan de eisen voldoet. Het zegt dus weinig over de kwaliteit in het dagelijks gebruik.
Malware schrijvers liggen altijd voor op de definities die deze fabrikanten uitbrengen helaas.
23-10-2009, 17:48 door Anoniem
Is avast antivirus pro dan geen goede?,ik vind dit programma echt top.
Volgens mij hebben ze dit programma niet eens getest om een certificatie te kunnen geven.
Bij mij verdiend dit programma wel een.
23-10-2009, 18:36 door Anoniem
Kaspersky 2010 heeft overigens ook gister een nieuwe build gekregen die volgens de ontwikkelaars volledig met w7 werkt, dus die zit er waarschijnlijk nog niet in omdat die test eerder was.
24-10-2009, 10:29 door Anoniem
" Bij het verwijderen van de aangetroffen malware liet de anti-virus software van Norman en PC Tools zoveel steken vallen dat ze niet gecertificeerd konden worden. "

Waar staat dat??? In de tekst staat alleen

"The anti-virus cleaning requirements include removal of “in-the-wild” viruses from infected files and sectors. The products must be able to remove all viruses without adversely affecting the data or functionality that existed before the infection."

wat zoveel betekent dat als je maar 1 foutje maakt in cleaning, je de certificering niet krijgt...

En cleaning is zowiezo overtrokken als de malware wordt tegengehouden voordat het aktief wordt...
24-10-2009, 17:22 door Anoniem
Door Anoniem: Kaspersky 2010 heeft overigens ook gister een nieuwe build gekregen die volgens de ontwikkelaars volledig met w7 werkt, dus die zit er waarschijnlijk nog niet in omdat die test eerder was.

Jammer genoeg is hij nog niet in het nederlands

Daar wacht ik nog steeds op voordat ik windows 7 ga installeren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.