image

Maker iPhone worm krijgt baan bij softwarebedrijf

donderdag 26 november 2009, 12:29 door Redactie, 4 reacties

De 21-jarige Ashley Towns, maker van de Ikee worm, heeft een baan als iPhone applicatieontwikkelaar gekregen. De malware wist voornamelijk in Australië honderden iPhones te infecteren en wijzigde de achtergrond met een afbeelding van Rick Astley. Daarnaast zocht het naar nieuwe gejailbreakte iPhones waarvan de gebruikers SSH hadden geïnstalleerd zonder het wachtwoord te wijzigen. Towns bekende dat hij zeker honderd iPhones zelf had besmet, maar dat was geen reden voor 'mogeneration' om de Australiër niet aan te nemen. Het bedrijf ontwikkelde verschillende iPhone apps, waaronder verschillende spelletjes.

"Begrijp me niet verkeerd, ik denk niet dat virusschrijvers geen tweede kans horen te krijgen en iets zinnigs met hun leven gaan doen. Maar het zit me niet lekker dat Towns geen spijt heeft betuigd voor wat hij heeft gedaan, en dat dit onverantwoordelijke gedrag nu wordt beloond", zegt Graham Cluley van Sophos. De consultant is van mening dat er voldoende andere programmeurs zijn die zich niet zo stom gedragen en net zo goed een kans bij een softwarebedrijf horen te krijgen. "En waarschijnlijk zijn ze ook nog betere programmeurs dan Towns, die een aantal blunders in zijn code maakte."

Reacties (4)
26-11-2009, 14:24 door Anoniem
Het probleem ligt niet bij de virusmakers maar bij de software fabrikanten. Dankzij deze wormen/virussen word de beveiliging van elke software beter.Is het zo erg dat je iphone rickrolled wordt? was het echt zo schadelijk zoals je laat blijken ... , het lijkt me eerder op een grote grap
27-11-2009, 09:46 door Anoniem
Door Anoniem: Het probleem ligt niet bij de virusmakers maar bij de software fabrikanten.

Oei.. dat is een behoorlijke uitspraak. De software moet beter worden omdat deze virusmakers virussen blijven maken. In de normale wereld is het nog altijd zo dat je andermans spullen niet stuk maakt of bij iemand inbreekt. Dat heet moraliteit.
Dat klinkt naïef in deze tijd, maar de behoefte aan betere sloten op deuren, alarmsystemen, flinke firewalls, ids-en en virusscanners is ontstaan omdat er types zijn die het niet zo nauw nemen met het mijn en dijn concept.
Het is onverstandig om lekke software te gebruiken, of geen firewall in je netwerk te plaatsen waar nodig (en ga zo maar door) omdat we nou eenmaal weten dat deze foute mensen bestaan. Maar de zaken moeten niet worden omgedraaid door te zeggen dat het probleem niet bij de crimineel ligt.
27-11-2009, 16:54 door Anoniem
I don't get it... Een perl script schrijven die SSH access zoekt met default passes lijkt me toch net iets makkelijker dan iPhone applicaties schrijven? I fail to see the logic...
28-11-2009, 04:32 door Anoniem
Je kan dit moeilijk crimineel noemen ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.