image

Toename papieren datalekken in digitaal tijdperk

maandag 14 december 2009, 15:19 door Redactie, 3 reacties

Bij tenminste 27% van alle in Amerika bekend geworden datalekken ging het dit jaar om vertrouwelijke papieren die gestolen, verloren of per ongeluk gedumpt werden. "Computers zouden voor een papierloze maatschappij moeten zorgen, maar computers creëren meer papier dan voordat ze er waren, met name omdat we ook een hard copy willen naast wat al op de computer staat", zegt Linda Foley van het Identity Theft Resource Center (ITRC). Het ITRC houdt het aantal publieke datalekken bij en ziet een toename van het aantal incidenten waarbij bedrijven onzorgvuldig met papier omgaan.

Papiervernietiging
"Het is een dubbel gevaar, omdat papier, met name als het net in een vuilnisbak is gegooid, niet als de gegevens op een harde schijf is. Het is direct te gebruiken en bevat vaak het schrift en de handtekeningen van consumenten, die erg handig zijn als je het hebt over het vervalsen van creditcards en hypotheek aanvragen." De werkelijke omvang van papieren datalekken is lastig in kaart te brengen. Vaak berekent men de omvang van het aantal gelekte records aan de hand van de hoeveelheid papier.

"Deze maand was er een geval in Missouri waar meer dan 1000 kilo aan kredietrapporten, blanke cheques en kopieën van Sociale Security afschriften in een vuilnisbak werden gevonden. Helaas betaal je per kilo voor het vernietigen van deze documenten, en dat is de beste graadmeter die we soms hebben." Volgens Foley gaat het vaak om bedrijven die failliet gaan en de documenten en papieren gewoon weggooien of voor de schoonmakers laten liggen. "Dat is een trend die gaande is en veel erger wordt."

Reacties (3)
14-12-2009, 15:37 door Anoniem
GreenPeace en co. zal het er wel niet mee eens zijn, maar de effectiefste manier om papier te vernietigen is een aansteker
14-12-2009, 15:51 door Syzygy
Door Anoniem: GreenPeace en co. zal het er wel niet mee eens zijn, maar de effectiefste manier om papier te vernietigen is een aansteker

co is zeker een afkorting van Copenhagen ;-)
15-12-2009, 09:31 door Anoniem
lol. daar had ik zelf nog niet aan gedacht toen ik dat schreef.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.