image

Russisch bedrijf vervalst live camerabeelden

donderdag 14 januari 2010, 10:35 door Redactie, 4 reacties

Een Russisch bedrijf dat overal in Moskou toezichtcamera's installeerde, zond vooraf opgenomen beelden in plaats van real-time video uit. StroyMontageService ontving miljoenen dollars voor de opdracht, iets wat volgens de autoriteiten onterecht was. Zelf spreekt het bedrijf van een door de concurrentie georganiseerde smeercampagne. De vermeende fraude werd tijdens een routine controle opgemerkt. "Van mei tot en met september verstuurde toezichtcamera's in verschillende districten van Moskou vooraf opgenomen beelden in plaats van real-time video", aldus politiewoordvoerster Olga Dumalkina.

Het bedrijf werd alleen betaald voor werkende camera's, wat een mogelijke reden voor de fraude is. Daarnaast zou StroyMontageService zich volgens onderzoekers schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van een computervirus om activiteiten van de concurrentie in andere districten te dwarsbomen. In Moskou zijn meer dan 80.000 toezichtcamera's, een project dat een aantal jaren geleden werd gestart en 17 miljoen dollars kostte.

Reacties (4)
14-01-2010, 11:27 door Anoniem
Bijna net zoveel camera's als in londen xD
14-01-2010, 15:59 door Anoniem
@ anoniem : ja en ?
Moskou heeft nagenoeg evenveel inwoners , Londen bestrijkt alleen een gropter oppervlak (+/- 8000 km² voor Londen tegen +/- 1100km² voor Moskou)
Met andere woorden de camera dichtheid in Moskou vergeleken met de hoeveelheid inwoners is nagenoeg gelijk t.o.v. Londen, de camera dichtheid vergeleken met het oppervlak is bijna 8 keer hoger dan in Londen.
14-01-2010, 16:38 door Anoniem
Hmm,
Ik vind het een vreemd verhaal.

Als camera's vooraf opgenomen recordings kunnen versturen,
kunnen ze ook live beelden versturen. (Tenzij er natuurlijk iets mis is met b.v. de camera-lens).
15-01-2010, 17:33 door spatieman
geinig.
ja, er wordt nu een overval en moord gepleegt op het rode plein.
de andere kant aan de telefoon, meneer niets aan de hand, onze cameras liegen niet..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.