image

Advocatenkantoor dat China aanklaagt doelwit hackers

donderdag 14 januari 2010, 11:13 door Redactie, 7 reacties

Een advocatenkantoor dat China aanklaagt wegens diefstal van broncode, is het doelwit van vermoedelijk Chinese hackers geworden. Een dag nadat Google en Adobe bekenden via een zero-day beveiligingslek in Adobe Reader te zijn gehackt, laten Gipson Hoffman & Pancione weten door een soortgelijke aanval te zijn getroffen. Het advocatenkantoor behartigt de belangen van Solid Oak, ontwikkelaar van Cybersitter. Volgens de Californische softwareontwikkelaar hebben de Chinezen de broncode voor het Green Dam Youth Escort filter van het Cybersitter programma gestolen.

In totaal is er met de aanklacht 2,2 miljard dollar gemoeid. Naast de Chinese overheid en ontwikkelaars Zhengzhou Jinhui Computer System Engineering en Beijing Dazheng Human Language Technology Academy, moeten ook Sony, Toshiba, Lenovo, Acer, AsusteK Computer, BenQ en Haier Group zich verantwoorden. De advocaten van Gipson Hoffman & Pancione ontvingen speciaal geprepareerde e-mails met een Trojaans paard, gemaakt om gegevens van het bedrijfsnetwerk te stelen. De specifieke bron van de aanvallen is nog niet vastgesteld, maar wederom wijst alles naar China.

Reacties (7)
14-01-2010, 11:32 door Anoniem
Terecht. Zo hoort dat. Stuur Balkenende maar even, dan zal hij meteen duidelijk maken dat wij de aantasting van de mensenrechten door China gewoon moeten accepteren.
14-01-2010, 11:48 door Anoniem
tja advokaten... /care 4 less.

blokkeer wat ip ranges, daarmee zal je niet alle mail kunnen tegenhouden
doch indien je toch een medewerker hebt met het gebruikelijke stukje IT verstand (dus iets meer dan van een koe)
zal het je wel een stukje helpen.
14-01-2010, 12:09 door Preddie
we zouden natuurlijk altijd een poultje kunnen maken waarin iedereen mag schatten hoelang het duurt voordat china een WO III uitlokt ....
14-01-2010, 15:45 door Anoniem
Messagelabs service gebruiken net als de meeste Nederlandse Advocatenkantoren. Die stoppen targeted trojans, ook als ze in acrobat files zitten.
14-01-2010, 18:23 door Anoniem
Door Anoniem: Messagelabs service gebruiken net als de meeste Nederlandse Advocatenkantoren.

Daar moest ik even hartelijk om lachen.
14-01-2010, 22:06 door Anoniem
Door Predjuh: we zouden natuurlijk altijd een poultje kunnen maken waarin iedereen mag schatten hoelang het duurt voordat china een WO III uitlokt ....

Waarom zouden ze die moeite doen? Ze hoeven alleen maar al die opgepotte dollars op de markt te gooien en de Amerikaanse munt gaat direct die van Zimbabwe achterna. Dan een paar maanden wachten en het Amerikaanse leger staat stil omdat ze geen olie meer kunnen inkopen.
15-01-2010, 17:30 door spatieman
maak een nieuwe wetgeving!
Belasting heffen op hacken.
en belasting heffen op zij die gehackt zijn worden.

kan de overheid weer op vakantie gaan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.