Voor de gemiddelde "paps en mams" gebruikers -- tegenwoordig vrijwel zeker de grootste groep gebruikers -- is opslag in de cloud mogelijk veiliger dan thuis op hun PC vol met malware en trojans. Als die PC dan weer eens volledig om zeep geholpen is, zullen ze gewoon een nieuwe kopen (jazeker, dit gebeurt echt), of de boel laten herinstalleren, en ze kunnen daarna gelijk weer bij hun data in de cloud. Wat deze groep gebruikers betreft, is dit dus vooruitgang.
Er zijn natuurlijk legio nadelen, die ik hier niet allemaal hoef op te gaan noemen, omdat ze wel bekend verondersteld kunnen worden. Maar die nadelen wegen alleen bij een kleine groep gebruikers op tegen de voordelen...
Indien mijn data wordt gecompromitteerd moet ik dan volgens de wet bewegen van de land waar mijn data zich bevond?
Ik ben geen jurist (IBGJ? :), maar tegenwoordig begint het er steeds meer op te lijken, dat bedrijven die iets in land X aanbieden, zich aan de wet van dat land moeten houden. Zoals bijvoorbeeld Google in Frankrijk, of zelfs in China. :)
Dus ja, als je data bij Google gestolen wordt, en Google is daarvoor redelijkerwijs als schuldige aan te wijzen (door bijvoorbeeld grove nalatigheid bij de beveiliging), dan zou je ze voor de rechter kunnen slepen. Ik durf echter geen schatting te geven van je winstkans. Misschien een vraag voor Arnoud Engelfriet. :)