Door Eerde: Door SirDice: Door Eerde: ~
Een volstrekt kansloos argument natuurlijk aangezien Linux ongeveer 1% van de desktop markt in handen heeft. Er zijn simpelweg niet genoeg linux gebruikers t.o.v. het aantal windows gebruikers. Zelfs al zou 100% van de linux desktops geinfecteerd zijn dan kom je nog lang niet aan de aantallen die zelfs de meest kleinschalige infectie op Windows behaalt. M.a.w. linux geinfecteerde machines zijn gewoon niet nieuwswaardig genoeg. Wat overigens niet wil zeggen dat het niet gebeurd. Maar ja, als het niet in de krant of op het Internet staat dan gelooft Eerde het niet.
'As usual' kakel je weer over aantallen gebruikers/geinfecteerde machines
(heb ik niet genoemd). Ik vroeg een aantal gevallen te noemen van de afgelopen 3 jaar waar Linux gebruikers, die ~ 3% dus, zijn besmet.
Het windows heeft veel gebruikers en natuurlijk heb je dan meer virussen, is nogal dom. Immers als het zeer makkelijk was om Linux & Apple boxjes over te nemen en de bankrekeningen etc van de gebruikers te plunderen of ze 'hostage' te houden, noem maar op..... dan had den boef zich op die 120 miljoen desktops gericht en niet dat *kuch* "niet in te kraken OS", ook al heeft het veel gebruikers.
Zucht.. Je snapt het echt niet.. En het percentage ligt rond de 1%. OS-X komt net boven de 5% uit. Laten we even een rekensommetje doen. Er zijn 5 miljard PC's (het zijn er meer maar dit rekent makkelijker).
1% van 5 miljard = 50.000.000
5% = 250.000.000
94% = 4.700.000.000
Laten we van een virus uitgaan welke 50% weet te infecteren (wat vrij veel is), over hoeveel infecties hebben we het dan?
Linux; 50% van 50.000.000 = 25.000.000
OS-X; 50% van 250.000.000 = 125.000.000
Windows; 50% van 4.700.000.000 = 2.350.000.000
Welke infectie denk je dat het nieuws haalt? Welke infectie is interessanter voor het gilde malware makers? Met welke van deze drie malware is er dus het meeste geld te verdienen? Waar denk je dat de pijlen op gericht worden?
Immers als het zeer makkelijk was om Linux & Apple boxjes over te nemen en de bankrekeningen etc van de gebruikers te plunderen of ze 'hostage' te houden, noem maar op..... dan had den boef zich op die 120 miljoen desktops gericht en niet dat *kuch* "niet in te kraken OS", ook al heeft het veel gebruikers.
Ik zeg het nog maar een keer, Linux is niet makkelijker, maar ook niet moeilijker, te infecteren dan Windows. Dat argument is volstrekt onbelangrijk aangezien de meeste malware door de gebruiker zelf wordt gestart. De aard van het beestje verandert immers niet als'ie een ander OS gebruikt. Tevens heb je om een zombie fatsoenlijk te laten draaien geen root of administrator rechten nodig. Het argument dat Linux gebruikers doorgaans niet als root werken en Windows gebruikers wel als administrator heeft wel wat effect maar lang niet zoveel als de gemiddelde Linux gebruiker denkt. Natuurlijk ruimt het wel lekker makkelijk op maar dan zul je die malware toch eerst moeten opmerken.