image

Chinezen doelwit van IE-hackers

woensdag 31 maart 2010, 16:04 door Redactie, 3 reacties

De meeste gerichte aanvallen die misbruik maken van het gisteren gepatchte lek in Internet Explorer 6 en 7, komen in China voor. Microsoft onderzocht het aantal aanvallen waarbij hackers de exploit inzetten. Inmiddels zijn de aanvallen al in vijftig landen gesignaleerd, maar in tachtig procent van de gevallen gaat het om China, gevolgd door Zuid-Korea (11%). Amerika is met vijf procent derde.

Ongepatchte gebruikers lopen risico bij het bezoeken van gehackte of kwaadaardige websites. Als de exploit succesvol is, worden er verschillende Trojaanse paarden geïnstalleerd. Nu de noodpatch uit is, verwacht Microsoft dat misbruik van het beveiligingslek zal teruglopen. Internet Explorer 6 heeft in China een marktaandeel van zo'n 65%, gevolgd door IE7 met een kleine 19%.

Reacties (3)
01-04-2010, 00:44 door Rene V
Internet Explorer 6 heeft in China een marktaandeel van zo'n 65%, gevolgd door IE7 met een kleine 19%.

Goh, voor een land dat de boekdrukkunst ettelijke duizenden jaren uitvond voordat het Westen dit deed, is het toch op z'n minst opmerkelijk te noemen hoezeer datzelfde land zo ontzettend achterblijft m.b.t. bepaalde software.
Ik vraag me af waar dat aan ligt dat de gemiddelde Chinees die overstap naar IE7 of IE8 (of een alternatieve browser) niet maakt.
01-04-2010, 11:16 door spatieman
90% draait een illegale windows daar, dus patchen is uit ten boose
01-04-2010, 14:06 door Rene V
Illegale windows kun je ook patchen (zonder enige vorm van malware op te lopen). Zo slim zijn de Chinezen toch ook wel lijkt mij?
Alleen zijn dat soort patches (die betrouwbaar blijken) wellicht moeilijker aan te komen vanwege de Chinese vuurmmuur. Dat zou kunnen. ^^
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.