image

Nep-virusscanner plaagt Facebook Farm Town

maandag 12 april 2010, 14:56 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van het populaire online spel Farm Town, zijn het doelwit van kwaadaardige advertenties geworden die nep-virusscanner aan de man brengen. Farm Town is een gratis, op Flash-gebaseerd spel voor sociale netwerksites Facebook en MySpace. Het heeft maandelijks zo'n tien miljoen spelers. De advertentie toont allerlei nepwaarschuwingen dat het systeem van de gebruiker met malware geïnfecteerd is. Inmiddels zijn al honderden spelers het doelwit van de aanval geworden. Ontwikkelaar SlashKey adviseert gebruikers om niet op de aangeboden link te klikken, maar het popup venster te sluiten.

Advertenties
Het probleem ligt niet bij SlashKey, maar bij de advertenties van derde partijen. Volgens Graham Cluley is een adverteerder zeer waarschijnlijk gehackt en hebben de aanvallers vervolgens hun code aan de advertenties toegevoegd. Toch is het in het verleden vaker voorgekomen dat aanvallers zich als legitieme adverteerders voordoen en zo hun kwaadaardige advertenties verspreiden.

De laatste tijd is het regelmatig raak, met kwaadaardige advertenties op verschillende populaire websites zoals TechCrunch, Gizmodo en de New York Times. "Wat deze aanval zo ernstig maakt, is het aantal mensen dat Farm Town speelt en die waarschijnlijk niet zo technisch onderlegd zijn, en daardoor meer risico lopen om hier in te trappen."

Stoppen
Opmerkelijk genoeg besloot ontwikkelaar SlashKey de advertenties niet uit te schakelen tot het probleem is opgelost, maar vraagt het spelers om kwaadaardige advertenties te rapporteren. Cluley adviseert Facebook-gebruikers dan ook om te stoppen met het spel. "Als je toch Farm Town wilt spelen, dan is het verstandig om advertenties in je browser uit te schakelen, bijvoorbeeld via AdBlock Plus voor Firefox."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.