image

China geeft VS voorbeeld in spambestrijding

vrijdag 30 april 2010, 11:33 door Redactie, 4 reacties

Stond China voorheen bekend als één van de grootste exporteurs van spam, het land staat inmiddels niet meer in de top 12, iets waar de Verenigde Staten nog wel wat van kan leren. Volgens het Britse anti-virusbedrijf Sophos is de VS nog altijd de onbetwiste spamkoning, goed voor 13% van alle junkmail die rondgaat. India is met ruim zeven procent tweede, gevolgd door Brazilië dat een kleine zeven procent van alle spam verstuurt. China doet "slechts" 1,9% van de spamberichten die wereldwijd rondgaan. Een dramatische verdwijning uit de top 12 van spamlanden, zo stelt de virusbestrijder. Het is voor het eerst dat China niet in het overzicht voorkomt.

"Alle ogen zijn gericht op het land dat juist niet op de lijst staat. China heeft in de ogen van vele landen een slechte reputatie opgebouwd omdat het de springplank voor aanvallen tegen buitenlandse bedrijven en overheidsnetwerken is, maar in de afgelopen twaalf maanden hebben ze wel een behoorlijk deel van de spam die via hun computers werd verstuurd weten te beperken", zegt Graham Cluley van Sophos.

Voorbeeld
Volgens de consultant moeten landen zoals de VS niet vergeten dat het opruimen van geïnfecteerde computers een belangrijke stap is in het bestrijden van cybercrime. "Daarnaast moeten we niet vergeten dat als niemand via spam geadverteerde producten koopt, er veel minder aanleiding is om spam te versturen." Internetgebruikers moeten daarom beloven nooit iets via spamberichten te kopen, aldus Cluley.

Reacties (4)
30-04-2010, 12:23 door spatieman
nee, ze zullen nu wel in de top 3 staan..
30-04-2010, 12:39 door Anoniem
"Internetgebruikers moeten daarom beloven nooit iets via spamberichten te kopen, aldus Cluley."

Maar daar zit 'm nu de kneep. Spam is ook reclame die men niet (meer) wil. Een mooi voorbeeld is een collega die bezig was geweest met een hypotheek. Hij had her en der informatie aangevraagd en zich aangemeld voor allerlei nieuwsbrieven/aanvullende informatie. Nadat de keuze gevallen was (na bijna een maand) begon ie zich te beklagen dat ie zoveel spam kreeg. Tja en netjes afmelden kwam niet bij 'm op want ze moesten maar begrijpen dat ie niet van die mailtjes gediend was.

Neemt natuurlijk niet weg dat die Viagra mailtjes erg irritant zijn maar kennelijk wordt er voldoende op geklikt om rendabel te zijn.
30-04-2010, 14:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-05-2010, 12:54 door Anoniem
Zo, dus die Chinezen sturen tegenwoordig nu alles vanuit Amerika ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.