image

NASA-hacker hoopt op nieuwe Britse regering

zondag 16 mei 2010, 09:19 door Redactie, 4 reacties

De nieuw gevormde Britse regering betekent mogelijk goed nieuws voor NASA-hacker Gary McKinnon, die nog altijd in Groot-Brittannië op zijn uitlevering aan de VS wacht. McKinnon hackte in 2001 en 2002 zo'n negentig computers van NASA, het Pentagon, Amerikaanse Marine en Luchtmacht en andere organisaties. In november 2002 werd McKinnon door de VS aangeklaagd, sindsdien speelt er een langlopende procedure over zijn uitlevering aan de VS.

De Brit, die onder het alias Solo opereerde, bleek het syndroom van Asperger te hebben en zou volgens zijn advocaten daardoor niet mogen worden uitgeleverd. Verschillende rechters verwierpen het verzoek, maar vorig jaar wist het juridische team van McKinnon eindelijk een herzieningsverzoek te winnen.

Machtswisseling
Door de val van Labour bestaat nu de kans dat hij zijn straf toch in Groot-Brittannië mag uitzitten. Zowel David Cameron als Nick Clegg hebben in het verleden publiek de plannen bekritiseerd om McKinnon uit te leveren. Volgens Conservatievenleider David Cameron moet de Britse hacker voor een Britse rechtbank verantwoording afleggen.

De advocaten van Solo hebben de machtswisseling op Downing Street meteen aangegrepen en de kersverse Minister van Binnenlandse Zaken benaderd, Therese May. Dat betekent dat inmiddels drie ministers zich over de zaak hebben gebogen. "We hopen dat de nieuwe Liberaal-Conservatieve regering eerder gedane uitspraken nakomt dat het onjuist is om McKinnon uit te leveren", aldus advocate Karen Todner.

Reacties (4)
16-05-2010, 12:53 door spatieman
ik blijf er bij.
hij heb gezocht naar bewijs voor ET, en nu willen die hamburgervreters hem in de gevangenis gooien omdat de admins van het betreffende systeem te lui waren om het lek, wat bekend was, te patchen.

maar dat in de loop der afgelopen jaren de nasa weer vaker de hack lul is geweest, wordt geen wordt over gerept.
16-05-2010, 14:59 door Anoniem
Deze jongen moet gewoon nu worden vrijgesproken,want hij heeft laten zien dat er teveel lekken in de beveiliging van Nasa zat,en niets meer en niets minder.
Nasa had gewoon de lekken moeten dichten,waar deze jongen hen op heeft gewezen,want dat was ook om de veiligheid van de astronouten te verbeteren.
Misschien hebben ze nu inmiddels wel de systemen gepatcht bij Nasa.
16-05-2010, 18:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Misschien hebben ze nu inmiddels wel de systemen gepatcht bij Nasa.
Laten we met z'n allen gaan kijken ;)
17-05-2010, 12:18 door Anoniem
Wordt het niet eens onderhand tijd om hem voor te geleiden, te veroordelen en de straf gelijk te stellen aan de tijd dat hij al vast zit? En in Engeland, want daar heeft hij de handelingen verricht, niet in de VS, want die zijn alleen maar met een heksenjacht bezig.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.