image

Cybercrime symposium in Utrecht

donderdag 27 mei 2010, 16:18 door Redactie, 0 reacties

Op woensdag 2 juni organiseert de Utrechtse Universitaire studievereniging Urios een symposium over cybercrime. Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn onder andere identiteitsfraude, bank en creditcardfraude, illegaal downloaden, illegale handel, terrorisme, drugshandel en pedofilie. Prof. mr. H.W.K. Kaspersen, emeritus hoogleraar en voormalig directeur van het Computer/Law Institute van de Vrije Universiteit te Amsterdam is één van de sprekers. Tevens is hij voorzitter geweest van expert committees van de Raad van Europa, wat onder meer resulteerde in het Cybercrimeverdrag 2001.

Ook de volgende namen zullen een lezing geven: mr. D. Martin van het Cybercrime Institute uit Parijs; mr. M. Verhulst, advocate en momenteel werkzaam op de juridische afdeling van XS4ALL; mr. D. Molenaar, hoofd internetveiligheid van de OPTA; mr. T. Wisman, criticus en oud werknemer bij ECP.nl; dr. R. Van der Staaij, ervaringsdeskundige op o.a. gebieden als privacy, identiteitsfraude, internetfraude en computercriminaliteit en mr. A.P. Engelfriet, ICT-jurist en gespecialiseerd in internet recht. Hij is partner bij Juridisch adviesbureau ICTRecht. De dagvoorzitter is dr. mr. T. Van der Linden-Smith, docent IT en Recht aan de UU. Zij beheert diverse websites en is redactrice van het Tijdschrift voor Internetrecht en publiceert regelmatig over allerlei aspecten van ICT en recht.

Kosten en locatie
Het symposium vindt plaats op woensdag 2 juni 2010, in de Aula van het Utrechtse Universitaire Academiegebouw te Utrecht, Domplein 29. Het programma begint om 10.00 uur en wordt om 15.30 uur afgesloten met een borrel. Het is ook mogelijk om een gedeelte van het symposium, bijvoorbeeld alleen het ochtend of middag programma, bij te wonen. Kaarten zijn 10 euro, inclusief een lunch, borrel en een goodie-bag en kunnen worden besteld door een email te sturen naar symposium@urios.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.