Het 2500 jaar oude Art of War van de Chinese wijsgeer Sun Tzu, is niet toepasbaar op informatiebeveiliging, hoe graag sommige IT-professionals dat ook willen. Dat zeggen Steve Tornio en Brian Martin. The Art of War beschrijft verschillende militaire tactieken, waarvan er weinig op moderne IT-beveiliging zijn toe te passen, zo laat het tweetal weten. De delen die wel zijn te gebruiken, zijn niet bepaald baanbrekend en conflicteren mogelijk met andere regels binnen de informatiebeveiliging.
"In plaats van te accepteren dat Tzu's werk niet relevant voor hedendaagse informatiebeveiliging is, proberen mensen analogieën te forceren en vergelijkingen uit hun verband te trekken om maar met zijn werk te vergelijken", aldus Tornio en Marin. Professionals die op deze manier een "coole referentie" proberen te scoren maken zich volgens het tweetal schuldig aan hoererij.
Oorlog
"Informatiebeveiliging is geen oorlogsvoering", zo merken ze op. De meeste security professionals beschermen private en publieke netwerken en voeren geen tegenaanval op de vijand uit. "Zelfs penetratietesters voeren hun 'veldslagen' binnen een beperkt gebied uit, onder toezicht en gereguleerd door wetgeving. Een pentest is absoluut niet het kennen van je tegenstander."
Als bewijs geven de twee beveiligers ook voorbeeld van de "Sun Tzu fanboy mentaliteit", waaruit blijkt dat veel mensen het werk van de Chinese tacticus niet eens begrijpen. Ondanks de kritiek van Tornio en Martin geven ze wel degelijk voorbeelden uit het verleden, die nu ook toepasbaar zijn. Het gaat dan onder andere om Genghis Khan. "Het vergelijken van Khan's militaire tactieken met de ingegraven bedrijven van vandaag de dag, is veel toepasselijk dan Tzu."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.