image

Ongelukkige iPhone-dief gepakt via GPS

donderdag 22 juli 2010, 12:24 door Redactie, 3 reacties

Een bedrijf dat een GPS-tracking programma voor de iPhone demonstreerde, kreeg hulp van een dief die het apparaat uit de handen van een werknemer roofde en er vervolgens vandoor ging. Als de 31-jarige Horatio Toure op het scherm van de iPhone had gekeken, had hij zijn eigen locatie kunnen zien. De dief werd ongeveer tien minuten later door de politie opgepakt en zit nu achter de tralies. "Dit doet me denken aan de bankovervaller die tijdens een beveiligingstest langskomt", zegt David Kahn, eigenaar van de iPhone.

Kans
Hij had een werknemer de iPhone meegegeven, zodat haar locatie via de laptop te volgen was. Slechts een paar seconden nadat ze de straat opliep, werd de telefoon uit haar handen gegrist en door de fietsende dief meegenomen. Na de diefstal rende de vrouw terug naar Kahn en werd de politie ingelicht. Het bedrijf kon agenten de locatie van de dief doorgeven, totdat die uiteindelijk werd opgepakt.

"Wat is de kans dat je midden in een demonstratie om de locatie van een telefoon te bepalen, iemands telefoon steelt? Dat is wat deze ongelukkige dief deed", merkt Kahn op.

Reacties (3)
22-07-2010, 12:48 door Anoniem
"Wat is de kans dat je midden in een demonstratie om de locatie van een telefoon te bepalen, iemands telefoon steelt?"

0%

iemand heeft aandacht nodig voor zijn nieuwe product.
24-07-2010, 23:12 door Anoniem
Dit is een zware inbreuk op zijn privacy.
26-07-2010, 14:34 door Skizmo
Door Anoniem:
Dit is een zware inbreuk op zijn privacy.

Sinds wanneer hebben dieven recht op privacy ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.