image

Infosecurity beurs vaart nieuwe koers

maandag 13 september 2010, 13:11 door Redactie, 1 reacties

Op 3 en 4 november wordt voor de elfde keer in Utrecht de Infosecurity beurs georganiseerd, waarbij er dit jaar een nieuwe koers wordt gevaren. Naast de altijd aanwezige stands van anti-virus- en beveiligingsbedrijven is er dit jaar een uitgebreid seminarprogramma en twee nieuwe onderdelen; de Security Consulting Zone en Next Generation IT. De hoofdonderwerpen dit jaar zijn cybercrime, cloud en social media.

"We kunnen absoluut niet om deze thema's heen: over alle drie de onderwerpen is op dit moment zoveel te doen dat het heel belangrijk is om de
bezoekers een update van de stand van zaken te geven", zegt projectmanager Marloes van den Berg. De cloud komt niet alleen terug op de beurs, maar ook op Next Generation IT, een overkoepelend strategisch managementcongres met demopaviljoen dat tegelijkertijd met Infosecurity.nl op de beursvloer gehouden wordt.

Koers
Bezoekers van de beurs wilden meer demonstraties zien, iets waar Next Generation IT gehoor aan moet geven. Verschillende grote IT-bedrijven laten met diverse demo’s de "nieuwste snufjes" op het gebied van Cloud Computing en Virtualisatie zien. Demo’s die niet alleen de aspecten van databeveiliging, maar ook die van dataopslag en –beheer zouden moeten raken. Naast de praktijkvoorbeelden wordt er ook vanuit de strategische kant naar deze onderwerpen gekeken. Er is namelijk een heus VIP Theater waar CIO's en IT-managers op uitnodiging keynote presentaties kunnen bijwonen. Het demopaviljoen is voor alle bezoekers toegankelijk en is tevens de vervanging voor LinuxWorld, dat dit jaar ontbreekt.

Consult
De Security Consulting Zone is een paviljoen waar bedrijven kunnen zien wat een consultant voor hen kan betekenen. Bezoekers kunnen gratis een vrijblijvend 1-op-1 gesprek aanvragen over Cloud Security, Cybercrime, Indentity- & access Management, Security Management, ERP & Information Security en Business Continuity Management.

Met het toevoegen van de nieuwe onderdelen wilde organisator VNU de beurs verder uitbouwen. "Zodat echt alle aspecten van security, opslag en beheer aan bod komen", aldus Van den Berg. "Zo zijn we de bezoeker nog meer van dienst en wordt de beurs voor meer beroepsgroepen interessant. Daarnaast bleek dat er behoefte is aan een specifiek programma op strategisch managementniveau." De beurs is vooral bedoeld voor IT-professionals en IT-managers.

Seminars
De drie hoofdonderwerpen zijn ook in de seminars terug te zien. Op woensdag 3 november spreekt Auke Huistra van het Nationale Infrastructuur tegen CyberCrime (NICC) over de bestrijding van computercriminaliteit, behandelt Stefan Eisses van Rapp Trans de privacy en security bij het rekeningrijden, houdt David Burg een keynote over trends in cybercrime en behandelt Gijs Hollestelle de risico's van Phishing en Trojans.

Op donderdag 4 november laat PayPal zien welke resultaten het tegen cybercrime boekt, houdt Generaal-majoor Koen Gijsbers een keynote over de rijksoverheid en cybersecurity en gaat Jeroen de Boer in op de 'rat-race' tussen skimmers en beveiligingsmaatregelen. Verder bespreekt Melanie Rieback het RFID Guardian Project en laat Sharon Conheady de werkwijze van social engineers zien. Dit zijn slechts enkele van de presentaties die gegeven worden. Volgens Van den Berg moeten mensen dit jaar zeker komen. "De onderwerpen zijn erg 'hot' en er zullen dit jaar veel nieuws en nieuwtjes op de beurs te zien zijn!"

Security.nl zal de komende weken verschillende sprekers die tijdens Infosecurity spreken aan de tand voelen. Wil je meer informatie over het programma of je gratis aanmelden voor de beurs, ga dan naar Infosecurity.nl.

Reacties (1)
15-09-2010, 03:11 door Anoniem
Ik vraag me al jaren af welke doelgroep infosecurity nu eigenlijk heeft.

Het is onvoorstelbaar dat mensen uit de branche (die zichzelf serieus nemen op het vakgebied) daar naar toe gaan om iets te zien of te leren.

Verder snap ik de thema cybercrime niet. Je moet eerst handhavers van "het dode boek" hebben voordat je kunt stellen dat er een probleem bestaat als cybercrime. Zolang politie structureel weigert aangiftes op te nemen, zal het probleem nooit in het zicht komen. Bovendien met huidige tekorten bij Justitie is het maar de vraag of er "behoefte" is om tijd/energie en geld te spenderen aan "cybercrime".


Onderstaande regel is hilarisch:

"Op donderdag 4 november laat PayPal zien welke resultaten het tegen cybercrime boekt, "

Volgens mij zouden ze beter de titel kunnen veranderen in "Paypal laat zien in hoeverre zij onderdeel vormen van cybercrime, witwassen en hoe ze ondernemers dupeert door de onveiligheid van haar systeem en de daarmee gepaarde kosten en boetes afwimpelt op ondernemers die paypal gebruiken, en elke vorm van verantwoordelijkheid negeert"

Geen Internationale Markt ? Gebruik Ideal en blijf ver weg van Paypal en creditcard betalingen. (anders kom je er na een paar chargebacks vanzelf achter hoe jij als ondernemer benadeeld kunt worden en door niemand gecompenseerd zult worden en Paypal je doodleuk negeert, als ook politie)

Overigens als Paypal haar beleid zou aanpassen en chargebacks alleen gepaard laat gaan NA aanleveren van procesverbaal door mogelijke gedupeerde, zouden zij als organisatie een significante rol spelen in het bestrijden van cybercrime. Immers meer aangiften = meer druk op politie = meer resultaten = grotere pakkans = minder structurele cybercriminelen. Dit doen ze niet, bewijslast ligt bij ondernemer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.