image

'Iraaks verzet' claimt uitbraak e-mailworm

maandag 13 september 2010, 12:29 door Redactie, 9 reacties

De e-mailworm die tal van grote Amerikaanse ondernemingen infecteerde, zou het werk van een een anti-Amerikaanse hacker zijn. De hacker genaamd 'Iraq Resistance' reageerde op een e-mail die met de "Here you have" worm geassocieerd werd. Volgens de maker is de worm slechts gereedschap om zijn stem bij de mensen te laten horen.

In een e-mail naar IDG liet hij of zij weten dat de grootschalige verspreiding van de worm een verrassing was en die veel meer schade bij slachtoffers had kunnen aanrichten. "Ik had alle geïnfecteerde machines kunnen vernietigen, maar heb dat niet gedaan." Naar eigen zeggen wilde de hacker mensen laten zien dat hij geen negatief persoon is. Tevens was hij kritisch over de Amerikaanse oorlog in Irak.

Adobe Reader
De worm was volgens Cisco op het hoogtepunt voor 14% van alle spam verantwoordelijk. Roel Schouwenberg van Kaspersky Lab merkt op dat de worm niet functioneert op Windows 7 systemen waar UAC is ingeschakeld. "De malware kan lastig handmatig te verwijderen zijn, maar vormt geen uitdaging voor beveiligingssoftware." Schouwenberg is verbaasd dat de worm vorige week zoveel aandacht, aangezien er ook een "zeer geraffineerde zero-day aanval" tegen Adobe Reader werd ontdekt.

Reacties (9)
13-09-2010, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-09-2010, 14:23 door Anoniem
Door Peter V:
Loosers......
Bedoel je de sukkels die 'm installeerden?
13-09-2010, 14:48 door Anoniem
Door Peter V:
Iraaks verzet' claimt uitbraak e-mailworm
Loosers......

Ehhh...waarom? Er is ellende genoeg veroorzaakt om het voor iemand die precies dat wilde bereiken, een succes te zijn.
13-09-2010, 16:07 door Mysterio
Hij had er vast anders over gedacht als hij echt in het verzet had gezeten ten tijde van Sadam en in Irak zelf.
13-09-2010, 17:16 door Anoniem
Door Mysterio: Hij had er vast anders over gedacht als hij echt in het verzet had gezeten ten tijde van Sadam en in Irak zelf.

Waarom weten jullie het altijd beter? Je weet niet eens wat er in MO afspeelt... Enige wat je te horen krijgt is troep van de media (mooi getekende verhalen), ga is lekker zelf daar heen als het nu beter is? Wat was er mis met het regime van Saddam? Wees maar stil en blij dat jij als Nederlander geen schadevergoeding hoeft te betalen wegens de daden (kolonisaties, moorden, verkrachtingen en overige imperialistische daden) van je over over groot voorouders :) en niet te vergeten waar ze #1 in waren: slavernij.

Ik weet wat er heeft afgespeelt tijdens de jaren van meneer Saddam en ik sta volledig TEGEN hem, maar hang aub geen internet held uit :) je maakt je zelf belachelijk blijf liever een mysterie en verstop je zelf in de kast asociale mens.

Even on TOPIC:
Dit is inderdaad een domme zet van hem.. Hij verdient taakstraf in mijn ogen.
13-09-2010, 17:48 door spatieman
en ik claim het hoopje poep te zijn van sadam..
14-09-2010, 08:27 door Anoniem
Hebben ze in Irak wel computers? zoja, wel een internet verbinding?
14-09-2010, 16:38 door Anoniem
Nee , ze hebben geen computers in Irak, ook geen internet verbinding. Technology ?? wat is dat ? Dit soort zaken zijn alleen maar in Nederland beschikbaar !!!!!
14-09-2010, 16:42 door Mysterio
@Anoniem van gisteren 17.16 uur: Mijn voorouders waren geen Nederlanders. Wel zou ik graag, op een andere plaats en tijd, de discussie over de slavernij aangaan. Heel kort wil ik hiervan zeggen dat het niet een uitvinding van de Nederlanders was, zij kochten slechts. De Afrikanen zelf deden en doen al veel langer aan slavernij. Niemand is onschuldig.

Maar mag ik weten wat ik in jouw ogen verkeerde meende over het regime van Saddam? Zelfs jij kan niet ontkennen dat het als anders denkende daar niet makkelijk was en is. Weet jij wel wat er zich daar afspeelt? Voor Amerikanen heb ik net zo min een goed woord over. Ik kom uit Afrika, waar je het ware gezicht van de westerse wereld ziet. Kom mij nou niet vertellen dat mijn blik slechts gevormd is door de media. Wie is hier nu de internet held..? sukkel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.