image

Chinees botnet DDoSt op bestelling

dinsdag 14 september 2010, 11:59 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben een Chinees botnet ontdekt genaamd 'I'm DDoS', dat websites op bestelling probeert plat te leggen. Volgens Damballa is hier sprake van een heuse commerciële DDoS service, gerund door een Chinese organisatie. Op het hoogtepunt van het botnet groeide het dagelijks met 10.000 nieuwe systemen, die zich voornamelijk in China bevonden.

Nergens in het rapport, dat veel weg heeft van een commerciële whitepaper, laat Damballa echter de omvang van het botnet weten. Ook is onbekend hoe systemen besmet werden. Wel is duidelijk dat het om vrij eenvoudige malware gaat. Zo gebruikt de bot geen rootkit technologie, is die niet 'gepackt' en wordt informatie over de besmette pc in platte tekst teruggestuurd.

Abonnement
Op de website van 'I'm DDoS' worden verschillende abonnementsvormen en aanvalsopties aangeboden, alsmede tips om de aanval effectief te laten verlopen. Ook is de dienst van contactgegevens en helpdesk voorzien. Inmiddels zouden verschillende providers en opsporingsdiensten samenwerken om het botnet uit te schakelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.