image

Bankmedewerker achter bankroof met Trojaan

dinsdag 9 november 2010, 14:12 door Redactie, 0 reacties

In Moldavië zijn zes personen aangehouden die betrokken waren bij het leegroven van bankrekeningen met de Zeus Trojan. Het gaat onder andere om een bankmedewerker en ambtenaar. Zeus-criminelen in de Verenigde Staten probeerden voor 140 miljoen euro van rekeningen te stelen en naar verschillende banken over te maken. Eén Moldavische bank ontving 50 miljoen euro van de criminelen.

Het Centre for Combating Economic Crimes and Corruption, een Moldavische overheidsinstantie die zich met de bestrijding van fraude bezighoudt, ontdekte het verdachte geldverkeer en waarschuwde de FBI. Een onderzoek volgde wat leidde tot de arrestatie van zes personen, waarbij nog zes personen verdacht zijn.

Ambtenaar
De aangehouden bankmedewerker nam het geld van rekeningen op die in de naam van niet bestaande personen waren geopend. Het geld werd door katvangers in de Verenigde Staten opgenomen en vervolgens via Western Union en Money Gram naar de Moldavische bank overgemaakt. Verder was er bij de bende ook een ambtenaar betrokken, die de criminelen van kopieën van identiteitskaarten voorzag om de bankrekeningen te openen.

Bij huiszoekingen werd 215.000 euro, een pistool en twee luxe auto's aangetroffen. De verdachten hangt een maximale gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.