image

Katana 2.0: Ultieme verzameling hackertools

dinsdag 9 november 2010, 13:33 door Redactie, 6 reacties

Vorige week verscheen versie 2.0 van de portable multi-boot security suite Katana, één van de grootste verzamelingen hackertools op één dvd. "Het idee achter deze tool is het bij elkaar brengen van de beste security distributies om vanaf een USB-stick te draaien", schrijft JP Dunning, de man achter Katana. De security suite bevat distributies gericht op pen-testing, auditing, forensics, systeemherstel, netwerkanalyse, verwijdering van malware en meer.

Het gaat dan onder andere om Backtrack, the Ultimate Boot CD, CAINE, Ultimate Boot CD for Windows, Ophcrack Live, Puppy Linux, Trinity Rescue Kit, Clonezilla, Darik's Boot and Nuke en Kon-Boot. De Katana tookit bevat programma's zoals Metasploit, Wireshark, NMAP, John the Ripper, Cain & Abel, Firefox en PuTTY.

Nieuw aan versie 2.0 zijn de toegevoegde distributies CAINE en Kon-Boot en de applicaties Metasploit, NMAP, Cain & Abel en Cygwin. Het 4GB grote bestand is via deze link te downloaden.

Reacties (6)
09-11-2010, 14:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-11-2010, 14:21 door Anoniem
SecuritySuite = Hackertools ??

Kan ik dan stellen dat een securityofficer dus eigenlijk een hacker is??

Fijne berichtgeving weer...
09-11-2010, 14:35 door 0101
Door Hugo: Zie je wel. Firefox is geen browser maar een hacker tool! :)
Dan wordt het toch gevaarlijk als bijna 30% van het web Fx gebruikt ;-)
09-11-2010, 16:26 door Anoniem
"De Katana tookit bevat programma's zoals Metasploit, Wireshark, NMAP, John the Ripper, Cain & Able, Firefox en PuTTY."
vervolgens
"Nieuw aan versie 2.0 zijn de toegevoegde distributies CAINE en Kon-Boot en de applicaties Metasploit, NMAP, Cain & Able en Cygwin"

[admin] Fixed [/admin]

Laten we het daarbij gewoon een pentestingsuite of een secuiritysuite noemen. Een hacking tool bestaat niet, hackers die pentesting tools gebruiken om ongevraagd toegang te krijgen tot een PC, die bestaan wel.
09-11-2010, 21:09 door Anoniem
een hacker is niet meer dan een persoon die software test en en probeert te kraken en kijkt of er beveiligings lekken in zit maar er verder geen kwade bedoelingen bij heeft. een cracker is het zelfde als een hacker maar dan met kwade bedoelingen.
10-11-2010, 08:41 door Mysterio
Net als dat hamers, schroevendraaiers en breekijzers niet per definitie inbrekersgereedschap zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.