image

Hacker steelt 400.000 creditcardnummers

maandag 22 november 2010, 12:47 door Redactie, 2 reacties

Een 32-jarige Maleisiër is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het hacken van de Federal Reserve Bank en het bezitten van meer dan 400.000 gestolen creditcardnummers. Volgens de aanklager zou Lin Mun Poo van het hacken van servers van financiële instanties, grote ondernemingen en defensie-aannemers zijn beroep hebben gemaakt. De informatie die de hacker op de servers vond werd vervolgens verhandeld of verkocht.

Op 21 oktober kwam Mun Poo naar de VS om financiële accountgegevens van andere hackers te kopen. Een paar uur na zijn aankomst in New York werd hij aangehouden en "zijn zwaar versleutelde laptop" in beslag genomen. Mogelijk was een gedeelte niet versleuteld of heeft de Maleisiër zijn encryptiesleutel afgegeven, want er werd een gigantische hoeveelheid financiële en persoonlijke informatie gevonden, die hij door het hacken van verschillende systemen had verkregen. Het ging onder andere om de netwerken van verschillende banken.

"Deze misdrijven hebben niet alleen invloed op de financiële infrastructuur, maar zijn ook een continu bedreiging voor onze nationale veiligheid", zegt Secret Service agent Brian Parr. De Maleisische hacker hangt een maximale gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

Reacties (2)
22-11-2010, 17:15 door Skizmo
Ik heb nooit begrepen wat je alleen aan de nummers hebt. Kan me namelijk niet voorstellen dat alleen de nummers genoeg is om ook daadwerkelijk geld af te schrijven (als dat wel zo is dan snap ik het probleem).
24-11-2010, 09:15 door Anoniem
Blijkbaar heb je geen creditcard, want je hebt echt alleen maar de nummers nodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.