image

Google zette verwijderde Street View foto's terug

vrijdag 17 december 2010, 10:36 door Redactie, 13 reacties

Google heeft foto's in Street View teruggezet die eerst op verzoek van een gebruiker waren verwijderd. Vorig jaar ontdekte een redactielid van Security.nl dat zijn appartement door de dienst van Google was gefotografeerd. Google maakt het echter mogelijk voor consumenten om foto's te laten verwijderen. Het redactielid verzocht Google via de “Report a problem” tool dan ook om de foto's van het appartement te verwijderen. Een aantal dagen later bevestigde Google dat de foto's waren verwijderd en vervangen door een zwart vlak.

De verrassing was dan ook groot toen vorige week bleek dat de foto's weer terug waren. Google laat tegenover Security.nl weten dat het hier om een op zichzelf staand geval gaat dat het naar eigen zeggen nog nooit eerder in Street View heeft gezien. Volgens de zoekgigant zou het kunnen zijn dat er iets mis met het labelen van de opdracht is gegaan of bij de verwerking door Google, maar zeker weten doet dat het niet.

Blurren
Sinds november hanteert Google een nieuwe manier voor het onherkenbaar maken van foto's. Werden die vroeger helemaal zwart gemaakt, nu gaat het alleen om het aangegeven object, zoals een huis, auto of persoon, maar niet meer de omgeving daar omheen. Google laat weten dat gebruikers die voorheen foto's hebben laten verwijderen, dit niet opnieuw hoeven te melden.

Verder benadrukt een woordvoerder dat het geen wijder probleem betreft. Toch zijn wij benieuwd naar lezers die ook hun huis, auto of zichzelf voor november van dit jaar hebben laten verwijderen en of die foto's nog steeds weg zijn. De foto's van het appartement van het redactielid zijn inmiddels weer verwijderd.

Reacties (13)
17-12-2010, 10:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-12-2010, 10:53 door Anoniem
Google we doen het tot iemand zegt dat het niet mag dan zeggen we eerst dat het wel mag, maar om te wille ter zijn halen we een klein deeltje weg. En met de eerst volgende aanpassing komt het per ongeluk weer terug en zeggen we ja sorry foutje dit was natuurlijk nooit de bedoeling. En google heeft weer een stukje in genomen van je privé leven. Stapje voor stapje. Hier wordt natuurlijk zorgvuldig mee om gegaan want het is geld waard.
17-12-2010, 11:08 door Anoniem
Wat een bullshitverhaal van Google. Als je een foto verwijderd uit de database, dan is deze toch weg. Ik kan me voorstellen dat het even duurt om alle databases te synchroniseren, maar daarna zou het weg moeten zijn en niet plotseling opduiken. Dit houdt dus in dat Google wel degelijk alle foto's bewaard en deze ook blijft bewaren.
EU grijp in!!
17-12-2010, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-12-2010, 11:28 door Syzygy
Vroeger werden gebieden niet zwart gemaakt maar de details van een gebied werden via een soort Caleidoscoop effect onherkenbaar gemaakt (voorbeeld daarvan was de luchthaven Soesterberg met alles er om heen.) Ik moest daar ooit eens wat ICT gerelateerde werkzaamheden doen voor een overheidsinstantie en merkte dit op.
Kort geleden zag ik dat die maskering weggehaald was terwijl er daadwerkelijk niet veel veranderd is met betrekking tot de werkzaamheden op de basis, ze vliegen er alleen niet meer. Als je weet waar je wat moet zoeken is het nog steeds goed te zien.

Er zijn tevens plekken op de wereld waar andere zaken gebeuren die toch redelijk geheim zijn maar waar je dus zo kan zien waar wat staat en wat er gaande is.

Wellicht is er in het verhaal hierboven wel een backupje terug gezet zonder dat iemand notie had van die restrictie
17-12-2010, 11:38 door Anoniem
goedendag,

Misschien is het een idee om een voorbeeld te plaatsen, betreft het verzoek aan google om de foto van je woonadres te verwijderen ....

vriendelijk dank

sok
17-12-2010, 14:36 door Dev_Null
Wie vertrouwd Google nu tegenwoordig nog? Ze doen gewoon waar ze zelf zin in hebben
17-12-2010, 17:15 door Zipper306
Door Dev_Null: Wie vertrouwd Google nu tegenwoordig nog? Ze doen gewoon waar ze zelf zin in hebben
ik in ieder geval niet, weg met google ! Het gaat google alleen nog maar om de centen, verder hebben ze overal scheid aan.
18-12-2010, 09:36 door spatieman
[admin] Laten we het gezellige houden [/admin]
18-12-2010, 13:11 door Anoniem
helaas, de verwijderde foto's van mijn huis zijn ook wonderbaarlijk weer online gekomen :(
18-12-2010, 17:07 door Marius
[admin] reactie Spatieman aangepast [/admin]
18-12-2010, 18:50 door Redactie
Door Anoniem: helaas, de verwijderde foto's van mijn huis zijn ook wonderbaarlijk weer online gekomen :(
Zou je contact op kunnen nemen met redactie@security.nl.
19-12-2010, 22:53 door Anoniem
Amerikaanse overheid heeft Google toch nodig, gezien dat ze Google betalen.
Dus geen illussies.
Zelfs Wikileaks word door critici gezien als complot om in toekomst
alles te blokkeren wat niet gewenst is.
En ondertussen klagen onze gekozen vertegenwoordigers over de sensuur die
China toepast. ( niet dat ik die sensuur goedkeur )

Wie kent de series Quidam, Quidam en Cold Lazerus, uitgezonden door de VPRO nog ??
Perfecte SF wat heel snel toekomst word, net als 1984 van O.Welles.

NWO is coming

FijnaLupa
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.