image

"Daag hackergemeenschap niet uit"

vrijdag 17 december 2010, 10:04 door Redactie, 6 reacties

De aanval op Gawker Media en de diefstal van ongeveer een miljoen accounts laat zien waarom het onverstandig is om de hackergemeenschap uit te dagen. Aanvallers wisten toegang tot de database van het medianetwerk te krijgen, waar ook Gizmodo en Lifehacker onderdeel van zijn, en publiceerden die vervolgens online. "Door de hackergemeenschap uit te dagen, met name de 'vigilantes', heeft Gawker zichzelf onnodig een doelwit gemaakt", zegt beveiligingsexpert Jeremiah Grossman.

"Beweer nooit dat je niet te hacken bent." Niet alleen is het aantal hackers veel groter, ze hebben ook meer vrije tijd. "Respecteer wat ze kunnen." Volgens Grossman zijn de kansen altijd tegen de verdedigende partij gekeerd. "De aanvallers hoeven alleen één gaatje in de muur te vinden om het kasteel te laten instorten."

Audit
Verder had Gawker niet moeten doen alsof alles in orde was, terwijl dit duidelijk niet zo was. Naast het installeren van patches en het beschikken over een security professional die eerder had kunnen ingrijpen, had het medianetwerk zichzelf moeten auditen. "Hack je zelf eerst voordat de bad guys dit voor je doen." Het laatste advies is meer voor gebruikers bedoeld, en dat is nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere online accounts gebruiken.

Reacties (6)
17-12-2010, 11:32 door Syzygy
Met pruik en plaksnor op : KOM MAAR OP HACKERS IK LUST JULLIE RAUW
17-12-2010, 13:13 door Mysterio
Ook hackers bloeden als je er een gaatje in prikt.
17-12-2010, 13:20 door Anoniem
Door Mysterio: Ook hackers bloeden als je er een gaatje in prikt.

Hackers: vaak bleekjes, mijden zonlicht, werken snachts... neu, ik denk niet dat die nog bloeden hoor...
17-12-2010, 13:20 door Skizmo
De hackers zijn helemaal niet zo goed... de software is zo slecht.
17-12-2010, 21:57 door Anoniem
Waarom weet niemand meer het verschil tussen een hacker en de hier eigenlijk bedoelde "cracker". Een hacker is nieuwsgierig hoever hij/zij kan komen en wat er te vinden is. Een cracker heeft echter maar één doel, nml. zoveel mogelijk anders eigendom verzieken en een zo groot mogelijke puinhoop veroorzaken. Deze laatste heeft dus geen maatschappelijke waarde. De hierboven genoemde "gemeenschap" en vigilantes behoren dus tot de CRackers.
18-12-2010, 11:57 door Anoniem
Het is een beetje sneu dat ze iemand die meedoet aan een DDoS of er eentje op zet als een hacker of een cracker gezien wordt. Net als die scriptkiddies die met een tooltje een virus in elkaar plakken en dan gezien worden als slimme mensen die je een baan moet aanbieden. Qua skill gaat het nergens over, irritant zijn ze wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.