image

Google twijfelt aan gesponsorde browsertest

vrijdag 17 december 2010, 11:37 door Redactie, 3 reacties

Google is het niet eens met de conclusies van een door Microsoft gesponsord onderzoek, waaruit blijkt dat Internet Explorer 9 de meeste social engineering malware tegenhoudt. De door NSS Labs uitgevoerde test vergeleek de bètaversie van IE9, IE8, Firefox 3.6, Safari en Google Chrome 6. Googles browser wist slechts 3% van de foute websites en downloads te stoppen.

Inmiddels is Google Crome 8 de laatste versie, maar toen het onderzoek werd uitgevoerd, was dat Chrome 6. Het is onduidelijk waarom Microsoft en NSS Labs tot december hebben gewacht met de publicatie van de resultaten. De zoekgigant was ook niet te spreken over de focus van het onderzoek op alleen social engineering-aanvallen, waarbij gebruikers worden verleid om kwaadaardige codecs, screensavers of plugins te installeren. Volgens Google ligt het probleem ook bij drive-by downloads.

"Zoals we eerder hebben gesteld, zijn deze gesponsorde tests beperkt in hun focus door alleen naar social engineering malware te kijken, terwijl kwetsbaarheden in plugins of browsers worden uitgesloten. Google Chrome was met veiligheid in het achterhoofd ontwikkeld en richt zich op het beschermen van gebruikers tegen drive-by downloads en lekke plug-ins", aldus een woordvoerder, die opmerkt dat de browser onlangs een sandbox voor Flash Player introduceerde. "Het klopt zeker dat de test een zeer beperkte focus had. Het rapport zegt zelf dat het niet de veiligheid van de browser evalueert in verhouding tot lekken in plug-ins en de browser zelf."

Volgens de woordvoerder zou ook de gebruikte methodologie niet beschikbaar zijn, waardoor de resultaten niet onafhankelijk zijn te verifiëren. Zo heeft NSS Labs niet de gebruikte lijst met websites bekendgemaakt.

Reacties (3)
17-12-2010, 11:45 door Syzygy
Test X wijst het volgende uit:

Product A scoort 8 uit 10
Product B scoort 6 uit 10
Product C scoort 3 uit 10

Commentaar van de leverancier van A : Goede test die laat zien dat ons product elke vorm van kritiek kan weerstaan.

Commentaar van de leverancier van C : Slechte test, test groep was erg beperk en de omstandigheden waren zeer pover waardoor ons product nooit zijn maximale potentie heeft kunnen laten zien.

en zo gaan we maar door met die onzin cijfers
17-12-2010, 12:35 door N4ppy
En waar twee producten vechten om een been gaat Firefox .... ;)
17-12-2010, 14:35 door Dev_Null
Publiek twijfelt aan integriteit Google en Microsoft :-P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.