image

Android-kalender verstuurt dure sms-berichten

donderdag 12 mei 2011, 10:43 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een app van de Android Marktplaats verwijderd die een Trojaans paard bevatte en sms-berichten naar dure telefoonnummers stuurde. De applicatie genaamd iCalender, deed zich voor als een kalender die elke maand een andere achtergrond toonde. Na een bepaalde tijd verstuurt de malware eenmalig een sms-bericht naar een duur telefoonnummer. Een aanpassing in de code moet ervoor zorgen dat het ook bij één sms-bericht blijft.

Ook bevat de malware instructies om bepaalde telefoonnummers met rust te laten. Uit onderzoek naar de malware lijkt het erop dat het "premium-nummer" alleen binnen China werkt, waardoor niet-Chinese gebruikers geen risico zouden lopen. "We zijn nog steeds bezig met testen om te zien of dit ook werkelijk het geval is", zegt Andrew Brandt van beveiligingsbedrijf Webroot. Hij waarschuwt Android-gebruikers om goed te controleren wat een applicatie allemaal doet voordat men die installeert.

Naar aanleiding van de malware heeft Google alle applicaties van Zsone verwijderd, het bedrijf dat de apps ontwikkelde. Volgens Brandt was de kwaadaardige code in een paar van de applicaties aanwezig.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.