image

Angstige IT-professionals

vrijdag 28 juni 2002, 18:54 door Redactie, 2 reacties

De paniek lijkt toegeslagen: een groot aantal Amerikaanse media zaait onrust met berichten over Al Qaeda en ander gevaar uit 'het Midden Oosten' dat Europa en de VS digitaal zou bedreigen.
Ook de BSA (Business Software Alliance) presenteert een rapport waarin hiervan gewag wordt gemaakt. Ten bewijze daarvan worden zo'n 300 anonieme 'IT-specialisten' aangevoerd. The Register trekt deze berichten in twijfel, nergens worden echte bewijzen aangeleverd. Een mediahetze? (The Register)

Reacties (2)
28-06-2002, 23:16 door Anoniem
Illegale software wordt gelevert door Al Qaeda , en is gebackdoored.

Gebruik dus geen warez, koop alles legaal, zodat je weet dat het alleen door Fabrikant/Westerse/Isrealische geheimediensten gebackdoored is.

Uiteraard is intrigiteit van software die zelfde hashes hebben als de legale software niet te vertrouwen.
29-06-2002, 03:30 door Anoniem
Het komt er gewoon op neer dat de Amerikanen bang blijken te zijn en dit is hun manier om het te tonen, je gevoelens eruit gooien. Tientallen jaren lang hebben ze daar geloofd dat ze zo vrij waren dat niemand hun iets kon doen. Bang zijn daar dacht je niet eens aan. Ze hadden vrijheid. Nu blijkt dat die vrijheid hun wellicht juist het meest kan treffen en de middelen die ze hebben niet helpen de vrijheid te behouden. Opeens zit iedereen daar met een gevoel wat ze niet (willen)kennen, maar je kan het moeilijk negeren. Dan maar op deze manier eruit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.