image

IT-managers mogelijk doelwit criminele organisaties

maandag 1 juli 2002, 10:24 door Redactie, 4 reacties

Zoals bankdirecteuren dat enige jaren geleden waren, lopen nu IT-managers het risico doelwit te worden van criminele organisaties. Het hoofd van de Britse National Hi-Tech Crime Unit, Len Hynds, zei dat tegen Computing Magazine. Hynds heeft al een aantal zaken meegemaakt waarin criminele bendes bedrijven chanteren na het ontdekken van gaten in de beveiliging.
Een volgende stap zou kunnen zijn dat bendes overgaan tot fysiek geweld, zoals bedreigingen of ontvoeringen. (BBC News)

Reacties (4)
01-07-2002, 11:31 door Anoniem
Dat gebeurt in Nederland ook, dat enkelingen bedrijven enigzins trachten te frustreren c.q. intimideren. Dat behoeven geenszins echte security-breaches te zijn maar kan ook puur flauwekul inhouden waar je gewoon nuchter onder moet blijven.

Op dat moment is het zeker tijd even op je gemak bij de heren recherche op de koffie te gaan en een rapportje samen te stellen van de geconstateerde zaken. Mocht er wat gebeuren, weten ze meteen waar ze aan moeten bellen.

Er zullen altijd zieke mensen bestaan die denken dat ze een en ander voor elkaar kunnen krijgen op zulks onheuse manier.
01-07-2002, 13:02 door Anoniem
"Een volgende stap zou kunnen zijn dat bendes overgaan tot fysiek geweld, zoals bedreigingen of ontvoeringen."

Dream on. Het zijn mannetjes die achter een computer zitten. Geen mannetjes met knuppels en pistolen.

Sacha
01-07-2002, 13:30 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
"Dream on. Het zijn mannetjes die achter een computer zitten. Geen mannetjes met knuppels en pistolen."

Over het algemeen bestaan criminele organisaties niet alleen uit 'mannetjes achter een computer'.
01-07-2002, 15:50 door suntac
Originally posted by Unregistered


Over het algemeen bestaan criminele organisaties niet alleen uit 'mannetjes achter een computer'.

Klopt als een bus dat het niet alleen mannetjes zijn die achter een computer zitten. Ik denk trouwens niet dat we erg moeten opkijken van dergelijke berichten. Computers nemen een steeds belangrijkere plaats in in de huidige wereld dus de mensen die ze beheren nemen ook een steeds belangrijkere plaats in in het bedrijf, iedereen die een bepaalde fuctie heeft binnen een bedrijf die er voor zorgt dat er als die persoon weg is of niet goed kan functioneren het bedrijf hierdoor schade oploopt, loopt in princiepe een zeker risico.

Het is echter niet terecht om nu te denken dat elke admin een gevaar loopt. De criminelen hebben alleen een nieuwe groep van targets gevonden. Dit was te verwachten maar ik denk niet dat er nu mensen op ontvoerings cursus moeten of op een door het bedrijf gesponsorde schietclub hoeven te gaan.

SUNTAC:D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.