image

Schrijfrecht Microsoft op jouw pc

maandag 1 juli 2002, 13:11 door Redactie, 14 reacties

Een van de patches die Microsoft biedt om veiligheidslekken in de Windows Media Player te repareren, bevat een onderdeel waarmee het bedrijf rechtstreekse toegang heeft tot jouw pc.
In de End User Liscence Agreement staat dat "Microsoft may provide security related updates to the OS Components that will be automatically downloaded onto your computer. These security related updates may disable your ability to copy and/or play Secure Content and use other software on your computer. If we provide such a security update, we will use reasonable efforts to post notices on a web site explaining the update".
Met andere woorden: MS software wordt automatisch op je pc gezet. Je wordt daarvan niet persoonlijk op de hoogte gesteld, maar kunt erover lezen 'on a website'. (The Register)

Reacties (14)
01-07-2002, 15:40 door Anoniem
Wat een bloed honden!!!
01-07-2002, 18:38 door Anoniem
Goed,

We kunnen schelden en tieren, maar hoe voorkomen we dat microsoft onze pc's afspeurt naar ilegale software en ons daar een rekening voor zend?

Sten.
01-07-2002, 19:48 door Anoniem
En heeft Microsoft daar nu een patch voor nodig? Een nogal ingewikkelde manier om binnen te komen, dunkt me.

Pierpanda.
01-07-2002, 22:37 door Anoniem
twee woorden:

Linux
Firewall
02-07-2002, 09:34 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Goed,

We kunnen schelden en tieren, maar hoe voorkomen we dat microsoft onze pc's afspeurt naar ilegale software en ons daar een rekening voor zend?

Sten.

Dat voorkom je door gewoon legaal materiaal te gebruiken. Dan ben je ook wat meer verzekerd van meer 'security' - want - weet jij veel wat ze met de code hebben gedaan bij illegale distributies? Misschien krijg je daar wel een fijn virus bij of zijn daar leuk achterdeurtjes ingebouwd, als extra bonus.

Verder zijn daar natuurlijk Linux (RedHat bijvoorbeeld) en andere hardware- en Linuxmatige beveiligingsoplossingen en servers, zodat je verder je eventuele Windowsomgeving wel kunt behouden.

Waar een prijskaartje aan hangt moet je maar gewoon kopen, dat is voor de economie ook beter. En anders duimen dat er een vrij verkrijgbare (opensource) variant beschikbaar is. Voor een paar knopen kan je een fantastische RedHat server hebben staan, inclusief updates en abbo'tje bij RedHat waar je bij Microsoft vreselijk hoge bedragen kwijt bent voor minder functionaliteit, veiligheid en stabiliteit.

Zet bij RedHat de SMB server aan en eventuele Windows clients hebben niet eens in de gaten dat ze bij een Linux Server aankloppen. Printserver, etc, idem.
02-07-2002, 11:19 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Wat een bloed honden!!!
Dwaas. Je hoeft geen Mediaplayer te gebruiken...
02-07-2002, 12:15 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Goed,

We kunnen schelden en tieren, maar hoe voorkomen we dat microsoft onze pc's afspeurt naar ilegale software en ons daar een rekening voor zend?

Sten.


Door te betalen voor de software die je gebruikt? Of gewoon geen troep van Microsoft gebruiken, ben je gelijk van 't gezeur af....
03-07-2002, 14:01 door Anoniem
Ben je met een Zone Alarm Firewall niet van al het gezeur af, ze zullen wel via Media Player werken, dus moet je die helemaal dichttimmeren...?
04-07-2002, 19:24 door Anoniem
Volgens mij is dit niet de 1e keer dat ze dit flikken als Microsoft zijnde. Ik heb dan ZA draaien vanwege mogelijke spyware (heb een router die behoorlijk wat blocked), maar na een bepaalde update (naar MSN 4.x geloof ik) ging mijn computer spontaan verbinding maken vanaf een bestand waar ik nog nooit van gehoord had naar een ip beginnend met 207. een meestal zijn dit MS-systemen.

Dit is overigens in Windows ME.

Maar al zouden ze van elke PC de gegevens doorsturen en opslaan in een database, zou Microsoft hier wat aan hebben, want er zijn genoeg mensen die Windows XP bijv gekocht hebben, maar een illegale copy gebruiken, of iets in die zin.
Volgens mijn redenering heb je alleen een hoop verspeelde HD-ruimte en foutieve gegevens..

En illegale software registeren wordt lastig als je niet weet, welke software WEL legaal is.
04-07-2002, 23:36 door Anoniem
Originally posted by override
... want er zijn genoeg mensen die Windows XP bijv gekocht hebben, maar een illegale copy gebruiken, of iets in die zin...

...En illegale software registeren wordt lastig als je niet weet, welke software WEL legaal is.

? ? ? ? ? ? !

Verklaar u nader s.v.p.
06-07-2002, 17:16 door Anoniem
Volgens de Windowslicentie mag je ook geen VNC o.i.d. gebruiken. (Software die in staat is om de GUI op een ander systeem te gebruiken of weer te geven.)

http://www.knudde.be/index.php?page_name=ms_eula
08-07-2002, 19:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-07-2002, 11:49 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
twee woorden:

Linux
Firewall

Mensen geen enkele firewall beschermt je tegen microsoft die op je pc rond kijkt.
denk je dat ze daar in redmond niet aan gedacht hebben ??

zelfs proxy's zullen je niet 100% kunnen beschermen... zeker niet als er van uitgaande stromen gebruik wordt gemaakt, en de patch automatisch filelists upload.

de enige manier om hier geen last van te krijgen is de patch niet te installeren c.q. geen wmp/windows te gebruiken.
12-07-2002, 23:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.