image

Eerste Bitcoin botnet ontdekt

donderdag 23 juni 2011, 11:18 door Redactie, 5 reacties

Onderzoekers hebben het eerste botnet ontdekt dat besmette computers inzet om naar Bitcoins te zoeken. Bitcoin is een virtuele munteenheid, die door computers is te berekenen. Het vinden of berekenen wordt ook wel "Bitcoin mining" genoemd. Van de maximaal 21 miljoen Bitcoins, zijn er inmiddels 6,5 miljoen ontdekt. Ontdekte Bitcoins hebben een wisselkoers met de Amerikaanse dollar en zijn voor echt geld in te wisselen.

Aangezien rekenkracht een belangrijke rol speelt bij het berekenen van de Bitcoins, is het een interessante bezigheid voor botnetbeheerders, aldus Peter Coogan van Symantec vorige week in een blogposting.

Botnet
Bernardo Quintero van het Spaanse VirusTotal zegt dat hij de eerste malware heeft gevonden die de rekenkracht van systemen gebruikt om naar Bitcoins te zoeken. "Mijn geïnfecteerde Virtual Machine is nu bezig met Bitcoin mining (deze met een andere malware variant).", aldus Quintero via Twitter. Het zou hier om een generiek, live botnet gaan, dat zich met Bitcoin mining bezighoudt.

Reacties (5)
23-06-2011, 12:10 door Anoniem
Je pc zal dus wel flink druk zijn.. indien je infected bent
23-06-2011, 16:45 door Jacob Boersma
Beter zoeken ze ermee naar Bitcoins dan dat ze er Ddos aanvallen mee doen of passwords mee kraken.
23-06-2011, 20:11 door KwukDuck
Voor het bitcoin netwerk is dit helemaal niet verkeerd. Ik vraag me ook af of dit werkelijk zo veel zin heeft, met de huidige difficulty is cpu mining zo zinloos dat je in 100 jaar waarschijnlijk nog geen bitcoin zal vinden.
Voor het minen met GPU heb je OpenCL driver nodig die vaak niet standaard is geinstalleerd en afhankelijk is van het type/merk videokaart. Je zal het ook wel merken als je GPU continu gebruikt wordt, lekker warm in de kamer! :)
23-06-2011, 23:57 door Anoniem
Het eerste botnet dat iets goeds doet voor de wereld.
26-06-2011, 19:27 door Skizmo
Door Anoniem: Het eerste botnet dat iets goeds doet voor de wereld.
Wat is er goed aan geld jatten ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.