image

Google verbetert phishingbescherming Gmail

donderdag 30 juni 2011, 07:09 door Redactie, 0 reacties

Google heeft nieuwe features aan de gratis e-maildienst Gmail toegevoegd, die gebruikers tegen phishingaanvallen moeten beschermen. Wordt er een bericht van iemand ontvangen die niet in de contactenlijst staat, dan zal Gmail dit voortaan anders weergeven. Het gaat dan voornamelijk om meer informatie over de afzender.

"De informatie die we gebruiken om deze informatie weer te geven bevindt zich in de berichtheaders, maar deze headers kunnen lastig te begrijpen zijn. Gmail analyseert deze informatie en geeft het in een eenvoudig te lezen formaat weer." Hetzelfde geldt voor doorgestuurde artikelen. "Als iemand een bericht van een afzender vervalst die je vertrouwt, zoals je bank, kun je eenvoudiger zien dat het bericht niet echt afkomstig is waarvan het zegt dat het vandaan komt", aldus Gmail software engineer Ela Iwaszkiewicz.

Verder waarschuwt Gmail als het bericht van een gespooft Gmail-adres afkomstig lijkt. Iwaszkiewicz vraagt gebruikers als het inderdaad om een phishingaanval gaat, dit via de “Report phishing” knop te rapporteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.