image

Anonymous lekt 90.000 militaire e-mailaccounts

dinsdag 12 juli 2011, 09:26 door Redactie, 8 reacties

Internetbeweging Anonymous heeft het netwerk van het Amerikaanse defensiebedrijf Booz Allen Hamilton gehackt en zo'n 90.000 e-mailadressen met wachtwoordhashes online gezet. Ondanks dat het bedrijf zich met de nationale veiligheid van de VS bezighoudt, was één van de servers eenvoudig te hacken, aldus Anonymous in deze verklaring. "We infiltreerden een server op hun netwerk die nauwelijks beveiligd was."

De aanvallers wisten een shell op de machine te krijgen om vervolgens allerlei gegevens te stelen. Naast de 90.000 e-mailaccounts met "ongesalte" wachtwoordhashes, is er ook een complete sqldump online gezet. Ook wist Anonymous toegang tot de svn ontwikkelruimte te krijgen, waar vier gigabyte aan broncode werd gestolen. "Maar dit werd als onbelangrijk beschouwd en een verspilling van kostbare ruimte, dus hebben we het alleen gepakt en van hun systeem verwijderd."

Verder werden er gegevens gevonden die de aanvallers voor volgende aanvallen kunnen gebruiken. Het 130MB grote bestand met alle gegevens is op de The Pirate Bay te vinden.

Reacties (8)
12-07-2011, 09:59 door Anoniem
Heel erg dapper allemaal wat ze doen, afgezien van het feit of dit wel of niet goed te keuren is. Ik denk wel dat deze lui voor hun leven moeten vrezen wanneer men ze op het spoor komt.


dapper
Uitspraak: ?d?p?r Bijvoeglijk naamwoord niet bang voor gevaar. Synoniem: moedig `dappere soldaten in de oorlog`
12-07-2011, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Heel erg dapper allemaal wat ze doen, afgezien van het feit of dit wel of niet goed te keuren is. Ik denk wel dat deze lui voor hun leven moeten vrezen wanneer men ze op het spoor komt.
Helemaal als je bedenkt dat dit soort bedrijven in feite boven de wet staan en opereren, neem Blackwater als voorbeeld.
Vrijwel de gehele US defensie draait op bedrijven als Booz Hamilton, Blackwater etc etc..
Als je in handen komt van dergelijke organisaties dan verdwijn je van de aardbodem voordat je met je ogen hebt kunnen knipperen.
12-07-2011, 11:08 door Anoniem
Tijd is onze liefde. Wij hebben haar lief.
Sommige minnen haar niet en willen haar dood. Maar Tijd kan je niet doden.
12-07-2011, 12:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-07-2011, 13:20 door Anoniem
"afgezien van het feit of dit wel of niet goed te keuren is."

Als je dat nog niet weet is het erg gesteld met je geweten. Natuurlijk is vandalisme niet goed te keuren.

" waar vier gigabyte aan broncode werd gestolen. "Maar dit werd als onbelangrijk beschouwd en een verspilling van kostbare ruimte, dus hebben we het alleen gepakt en van hun systeem verwijderd." "
12-07-2011, 21:24 door Anoniem
Nog zorgelijker: Als Anonymous het kan, kunnen bijv. Iran of N-Korea het ook.
En ik denk niet dat die zo sportief zijn om het even te melden (wat ik ze ook niet kan kwalijk nemen, daar ben je immers vijand voor).
13-07-2011, 10:19 door Anoniem
"Natuurlijk is vandalisme niet goed te keuren"... het verbranden van het gemeentelijk bevolkingsregister voordat de Duitsers binnenvallen en willen weten wie er Joods is lijkt me een prima argument voor "vandalisme" en geeft het morele argument om het bevolkingsregister de fik in te steken.

Nu wil ik niet WO II vergelijken met een hack van Anonymous (mag uberhaupt niet in NL, not done), maar door dit extreme voorbeeld te geven kun je wel zien dat "vandalisme" rechtvaardiger is dan soms iets maar toelaten.. of achterhouden... of het internationale recht aan je laarslappen... of censuur tegen gaan... of afluister praktijken blootleggen... of.... zie wat er de afgelopen tijd al naar buiten is gekomen wat in veel gevallen (voor mij) de hack of leak rechtvaardigt.
13-07-2011, 16:32 door Mysterio
Door Anoniem: "Natuurlijk is vandalisme niet goed te keuren"... het verbranden van het gemeentelijk bevolkingsregister voordat de Duitsers binnenvallen en willen weten wie er Joods is lijkt me een prima argument voor "vandalisme" en geeft het morele argument om het bevolkingsregister de fik in te steken.

Nu wil ik niet WO II vergelijken met een hack van Anonymous (mag uberhaupt niet in NL, not done), maar door dit extreme voorbeeld te geven kun je wel zien dat "vandalisme" rechtvaardiger is dan soms iets maar toelaten.. of achterhouden... of het internationale recht aan je laarslappen... of censuur tegen gaan... of afluister praktijken blootleggen... of.... zie wat er de afgelopen tijd al naar buiten is gekomen wat in veel gevallen (voor mij) de hack of leak rechtvaardigt.
Jouw voorbeeld laat alleen maar zien wat het risico is wanneer jouw data niet beveiligd is tegen de mensen die er kwaad mee willen.

Wikileaks begon destijds goed omdat het misdaden liet zien die weggemoffeld zouden worden. De hackers en crackers van tegenwoordig lopen alleen maar angst te zaaien en wat dat betreft zijn het cyber-terroristen. Wat is het doel van een terrorist? Juist, angst, een constant gevoel van onveiligheid creëren. Elke terrorist heeft een hoger doel: godsdienstig, politiek, maatschappelijk... noem het maar... Maar het eerste doel is het zaaien van angst.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.