image

Duitse politie maandenlang gehackt

maandag 18 juli 2011, 10:38 door Redactie, 4 reacties

De Duitse politie heeft pas na maanden ontdekt dat de eigen systemen gehackt waren. Aanvallers wisten systemen van de federale politie en douane te infiltreren, zo meldt de Duitse krant Bild am Sonntag aan de hand van een vertrouwelijk rapport. De eerste aanval zou in september vorig jaar hebben plaatsgevonden, maar werd pas begin 2011 opgemerkt. De aanvallers gebruikten Trojaanse paarden.

Goedkoop
Vorige week werden gestolen douanedocumenten gepubliceerd. Een anonieme functionaris liet tegenover Focus Online weten dat er mogelijk geheime bestanden zijn gestolen.

Ook zorgden de aanvallen ervoor dat een server voor het monitoren van zware criminelen en terreurverdachten moest worden uitgeschakeld. Volgens Bild zou goedkope beveiligingssoftware en bezuinigingen de oorzaak zijn dat aanvallers toegang tot het netwerk wisten te krijgen.

Reacties (4)
18-07-2011, 14:24 door Anoniem
Dus eigenlijk een slim (verhuld) verzoek voor meer geld. :)
18-07-2011, 16:19 door spatieman
dat wordt aangifte doen bij de politie.
18-07-2011, 21:39 door stef_liethoff
Dit is toch weer een voorbeeld waarbij het accent van de beveiliging is gericht op de toegang tot het netwerk en niet op de toegang tot de informatie. Met Information Rights Management kan men het accent leggen op de beveiliging van de informatie zelf. Hiermee kan men een effectieve beveiliging opzetten tegen lagere kosten
19-07-2011, 09:17 door Mysterio
Volgens Bild zou goedkope beveiligingssoftware en bezuinigingen de oorzaak zijn dat aanvallers toegang tot het netwerk wisten te krijgen.
Ah, het gaat dus weer eens om geld. Ik vind het zo raar dat zodra er weer eens ergens wat mis gaat (in de zorg, onderwijs, kinderdagverblijven, politie etc) altijd weer wordt gezegd dat het probleem is dat ze geen geld hebben.

En dat terwijl de beste software over het algemeen gratis is. Zeker als je geen compromis met betrekking tot veiligheid kan maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.