image

Drentenaren boos over uitblijven cameratoezicht

maandag 18 juli 2011, 10:14 door Redactie, 7 reacties

Een politieke partij in het Drentse Emmer-Compascuum ergert zich over het uitblijven van het beloofde cameratoezicht in het dorp. De camera's zouden een eind aan brandstichting en vernieling in het Drentse dorp moeten maken, en werden in maart door de burgemeester toegezegd. Vanwege privacyregels zijn de camera's nog steeds niet opgehangen, tot ongenoegen van Plaatselijk Belang Emmer-Compascuum.

"Als er toezicht is, gebeurt er niets, is de toezicht weg dan wordt er weer het één en ander uitgehaald. Daar ben ik zat van. De camera's waren bedoeld voor het centrum van Emmen, maar dat kan ook later wel. Ik wil ze eerst in Emmer Compascuum inzetten", aldus de burgemeester destijds. Het zou om drie camera's gaan die de omgeving dag en nacht moesten monitoren.

Ondanks het uitblijven van de camera's, is de overlast ondertussen fors afgenomen, zo meldt RTV Drenthe.

Reacties (7)
18-07-2011, 10:57 door Preddie
ze zouden juist blij moeten zijn .....
18-07-2011, 11:50 door Anoniem
Hang dummy camera's op. Op een plek in Nijmegen waar altijd vuil gestort werd, is op een gegeven moment een dummy camera opgehangen. Zelfs meer dan 10 jaar later, toen dat ding bijna van de muur was geroest, werd er nog steeds geen vuil gestort.

Peter
18-07-2011, 11:52 door Anoniem
Ja,want stel je voor dat de criminelen op beeld komen te staan! Een schending van hun privacy! Nee hoor,we moeten in dit land vooral de privacy vd crimineel beschermen! Nou ben ik tegen schandpaalpraktijken zoals het plaatsen van foto's en videobeelden op internet door de politie (men moet daar zeer terughoudend in zijn),maar het is wel handig als de verdachte aan de hand van camerabeelden door de politie en andere ordehandhavers (toezichthouders,stadswachten of hoe je ze ook noemt) kan worden geidentificeerd en aangehouden.Dus als de beelden alleen de politie en toezichthouders onder ogen komen lijkt me geen probleem vd privacy.Dus snel plaatsen die camera's.HET IS VOOR EEN IEDERS VEILIGHEID.
18-07-2011, 13:52 door Mysterio
Door Anoniem: Ja,want stel je voor dat de criminelen op beeld komen te staan! Een schending van hun privacy! Nee hoor,we moeten in dit land vooral de privacy vd crimineel beschermen! Nou ben ik tegen schandpaalpraktijken zoals het plaatsen van foto's en videobeelden op internet door de politie (men moet daar zeer terughoudend in zijn),maar het is wel handig als de verdachte aan de hand van camerabeelden door de politie en andere ordehandhavers (toezichthouders,stadswachten of hoe je ze ook noemt) kan worden geidentificeerd en aangehouden.Dus als de beelden alleen de politie en toezichthouders onder ogen komen lijkt me geen probleem vd privacy.Dus snel plaatsen die camera's.HET IS VOOR EEN IEDERS VEILIGHEID.
Criminelen zijn ook burgers en hebben dus, net al alle andere burgers, hun rechten. Hard schreeuwen dat het voor ieders veiligheid is gaat je hierbij niet helpen. Daarnaast blijkt het in de praktijk erg moeilijk om aan te tonen dat het plaatsen van camera's daadwerkelijk de criminaliteit terugdringt en helpt bij het veroordelen van de verdachten.

Dummies werken net zo goed inderdaad en schenden niemands privacy.
18-07-2011, 15:30 door Anoniem
Door Anoniem: Dus snel plaatsen die camera's.HET IS VOOR EEN IEDERS VEILIGHEID.

En ondertussen zet politie een verkeerde foto online en mag een onschuldige medeburger zich de komende jaren verdedigen richting potentiele werkgeveres met "de politie heeft een foutje gemaakt in mijn nadeel" in de hoop dat men hem gelooft.

Peter
18-07-2011, 16:16 door SirDice
Door Anoniem: ,maar het is wel handig als de verdachte aan de hand van camerabeelden door de politie en andere ordehandhavers (toezichthouders,stadswachten of hoe je ze ook noemt) kan worden geidentificeerd en aangehouden.
Beetje jammer is alleen dat de kwaliteit van de beelden dusdanig ver beneden peil is dat een fatsoenlijke identificatie niet eens mogelijk is.

Dus snel plaatsen die camera's.HET IS VOOR EEN IEDERS VEILIGHEID.
De binnenstad van Rotterdam hangt al jaren helemaal vol met die dingen. Gek genoeg is de criminaliteit en de overlast er niet minder op geworden. Hoeveel meer van die camera's ze ook ophangen het voorkomt helemaal niets.
20-07-2011, 17:19 door Anoniem
Mooie uitvinding, de cappuchon
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.