Door Anoniem: Neen, deze wet ZOU ingesteld moeten worden in het belang van de bevolking. Een goed tegenvoorbeeld tegen deze stelling is de copyrightwetgeving wat betreft software & film. Het is niet in het belang van de nederlander (80% downloadt, zie ook de fransen) om deze wetgeving daadwerkelijk te hebben. Sterker nog, er is een roep om strengere copyrightwetgeving die direct tegen het belang van de burger ingaat. Dit wordt ook wel corruptie genoemd.
Grote delen van de wet wet zijn NIET Met mijn concensus ingesteld, door corupte politici, ter behoeven van hun eigen zakken.
Realistische impulsen my ass, een goed voorbeeld hiervan zijn de verkeerscontroles, waarvan regelmatig wordt aangetoond dat ze onze wegen niet veiliger maken, echter deze worden nog constant gehouden om de staatskas te spekken.
Ga ergens anders je corrupte hachje verdedigen.
Speaking of which, Het is de taak van de BEDRIJVEN om jou gegevens te beschermen. SQLI is niet een zeer geavanceerde aanval, maar gewoon een kwestie van ernstig facepalm-waardige incompetentie.
Dat ze de gegevens publiceren, en de exploits bekend maken is daadwerkelijk gunstig, omdat de gegevens al publiek WAREN, en de mensen nu weten dat ze stappen moeten ondermenen omdat ieder 12 jaar oud kind bij hun gegevens kon komen door de server te 'hacken'.
De belangen van de burger en de wensen van de burger spreken elkaar nog wel eens tegen. Je zou kunnen stellen dat alles wat er voor zorgt dat het leven duur is (belastingen, handhaving, boetes, auteursrechten) niet in het belang van de burger zijn omdat ze ingaan tegen de wens van goedkoop leven. Voor een aantal zaken is wat te zeggen. Zoals bepaalde belasting vormen die als enig doel hebben om centjes in het laatje te brengen, zonder daarbij direct een burgerbelang te dienen. Denk bijvoorbeeld aan de accijns op tabak en brandstof.
Auteursrechten beschermen het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven heeft ook rechten en de burger heeft ook plichten. Haal je teveel rechten bij het bedrijfsleven weg en het bedrijfsleven zal ergens anders heengaan. Dit is niet in het belang van de burger (niet direct en niet indirect) en dus is deze wetgeving nodig. Dat 80% er lak aan heeft maakt niet deze wetgeving overbodig. Ik durf zelfs te beweren dat het schadelijk is voor de burger wanneer deze wetgeving overboord wordt gezet. Aan de andere kant wordt het wel tijd voor een antwoord hierop.
Jammer voor jou, maar corruptie is dit zeker niet. Dit wordt het pas wanneer bedrijven een 'donatie' doen om de wetgever een bepaalde kant op te sturen.
Je kunt het eens of oneens zijn met een hoop zaken, maar zolang wij leven in een democratie bepaalt de vertegenwoordiging van de meerderheid hoe het gaat. Je hebt je ondanks dat je het er niet eens mee bent, te houden aan de wetten. Dat is geen keuze, dat is een plicht. Wanneer anderen door rood rijden maakt dat jouw door rood rijden niet goed. Wanneer je een ander de fout in ziet gaan, mag je die ander niet daarvoor straffen en dus ook de fout in gaan.
Wikileaks probeert door middel van rechtszaken de betalingen te deblokkeren. Dit is de manier waarop het moet, niet daar een stelletje cyberhangjongeren die wel eventjes orde op zaken zullen stellen.
Corruptie kun je niet bewijzen door het hard te schreeuwen en mensen in elkaar te slaan. Corruptie bewijs je door het voor de rechter te brengen. Mochten Visa, Mastercard en PayPal corrupt zijn, reken er dan maar op dat Europa ze daar flink voor laat bloeden. Maar zolang zij het 'slachtoffer' zijn van cybercrime wordt het lastig om te zeggen dat zij de boosdoener zijn.
@ René V: Er zijn talloze manieren om zaken aan het licht te brengen zonder een wet te breken. Het begint met aangifte doen of een rechtszaak starten. Doe maar aangifte dat Visa jouw gift aan Wikileaks blokkeert. Doe maar aangifte dat jouw verzekeraar een woekerpolis heeft aangeboden.
Maar nee... we blijven graag op onze luie kont zitten en doen makkelijk mee met DDoS aanvallen. Lui en laf, niet beter dan Visa en de rest van het tuig.