image

VS gewaarschuwd voor gescheiden internet

dinsdag 26 juli 2011, 07:42 door Redactie, 4 reacties

Een tweede internet zonder privacy zoals de Verenigde Staten dat wil, is geen oplossing voor huidige beveiligingsproblemen, aldus burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF). Voormalig CIA-directeur Michael Hayden en verschillende beleidsmakers, waaronder cybergeneraal Keith Alexander, spelen met het idee van een .secure domein. Daar wordt het vierde amendement, het recht op privacy, vrijwillig opgegeven. Het verkeer van dit gescheiden internet zou via deep packet inspection worden gemonitord en zou sterke authenticatie implementeren.

"Een '.secure internet' heeft zowel technisch als economisch weinig zin", zegt Chris Palmer van de EFF. "De veiligheidsmechanismen zijn simpelweg gewoon nog niet krachtig en kostenefficiënt genoeg om het verbouwen van het internet te rechtvaardigen." Veel details over eventuele plannen ontbreken nog, toch neemt Palmer alvast een voorschot.

Fragmentatie
Zo biedt het gebruik van intrusion detection en prevention systemen (IDS/IPS) helemaal geen zekerheid dat aanvallen niet meer plaatsvinden. IDS/IPS oplossingen zijn kostbaar en kunnen omzeild worden. De oplossingen kunnen indien goed gebruikt een waardevolle toevoeging zijn. "Maar zelfs in het beste scenario zijn ze niet krachtig genoeg dat ze het fragmenteren van het internet rechtvaardigen", gaat Palmer verder.

Ook het afschaffen van privacy en sterke authenticatie is geen garantie dat problemen zich niet meer zullen voordoen. "Tenzij het .secure netwerk software draait dat veel geavanceerder is dan de software die op dit moment beschikbaar is, zal malware zich net zo ongebreideld verspreiden, worden inloggegevens net zo vaak gestolen en worden diensten en personen net zo vaak geïmiteerd als op het echte internet."

Palmer stelt voor dat overheden die echt de internetveiligheid willen verbeteren, hun inkoopmogelijkheden gebruiken om leveranciers te dwingen veiligere software te maken. "Daar profiteert iedereen van op een manier die het duurzaamst en meest economisch is."

Reacties (4)
26-07-2011, 08:20 door Anoniem
------Palmer stelt voor dat overheden die echt de internetveiligheid willen verbeteren, hun inkoopmogelijkheden gebruiken om leveranciers te dwingen veiligere software te maken. "Daar profiteert iedereen van op een manier die het duurzaamst en meest economisch is."------

Joh! We worden wakker....

De manier van Amerika = heel veel geld uit geven aan niet duurzame strategieën, dan boos worden dat iets niet lukt, dan nog meer geld uitgeven zonder het beleid aan duurzaamheid aan te passen met als gevolg dat het weer niet lukt. Dan onder druk van vaak Republikeinen nog meer geld uitgeven en uit onmacht woest (cyber) oorlog gaan voeren tegen iedereen die bedenkingen hebben op hun onnozelheid met als uitkomst dat die oorlog niet te winnen en te duur is.....
26-07-2011, 08:39 door Anoniem
Ik vindt het huidige internet al nauwelijks privacy bieden...
26-07-2011, 11:46 door Anoniem
Een tweede parallelle internet? Met VPN kun je er virtueel toch zoveel maken als je nodig hebt.
26-07-2011, 19:19 door spatieman
Een tweede internet zonder privacy zoals de Verenigde Staten dat wil, is geen oplossing voor huidige beveiligingsproblemen,
--
Een tweede internet met privacy zonder de Verenigde Staten, is een oplossing voor huidige beveiligingsproblemen,
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.