image

Hackett krijgt 10 jaar cel voor grote creditcarddiefstal

dinsdag 26 juli 2011, 07:04 door Redactie, 1 reacties

Een 25-jarige Amerikaan is wegens het stelen van meer dan 675.000 creditcardgegevens tot een gevangenisstraf van tien jaar veroordeeld. Rogelio Hackett moet ook een boete van 100.000 dollar betalen. Hij wist honderdduizenden creditcardnummers te stelen door bij bedrijven in te breken of de gegevens via andere criminelen te kopen. Tussen 2002 en 2009 was hij bezig met het verhandelen van de gestolen creditcardgegevens.

Niet alleen verkocht hij de informatie, hij maakte ook vervalste creditcards waarmee hij allerlei cadeaubonnen en andere goederen kocht. In totaal zou het om tienduizenden frauduleuze transacties gaan, met een totaal schadebedrag van zo'n 25 miljoen euro.

Verderfelijk
"Hacking en identiteitsdiefstal waren een manier van leven voor meneer Hackett", aldus procureur-generaal Lanny Breuer. "Jarenlang gebruikte hij het internet om identiteiten te stelen en te verkopen, om zo fraude van miljoenen dollars te faciliteren. Identiteitsdiefstal heeft een vernietigend effect op consumenten en bedrijven, en we zullen deze verderfelijke criminele activiteit op agressieve wijze blijven vervolgen."

Reacties (1)
26-07-2011, 12:15 door Anoniem
slechts 100.000 ? na enkele jaren kan ie dus gaan rentenieren....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.