image

Sony wint Epic Fail award voor falende beveiliging

donderdag 4 augustus 2011, 09:46 door Redactie, 0 reacties

Sony is de grote winnaar tijdens de Pwnie hacker-awards in Las Vegas geworden. De Japanse elektronicagigant was in de categorie "Epic Fail" vijf keer genomineerd wegens de falende beveiliging en, met gebrek aan andere nominaties, ging er ook dan ook met een beeldje vandoor. Ook beveiligingsbedrijf RSA viel in de prijzen, wegens de reactie op een hack van het bedrijfsnetwerk, waarbij aanvallers belangrijke informatie over het SecureID product buitmaakten.

De "Epic 0wnage" award, voor de partij die de grootste hack wist te plaatsen, ging tussen Anonymous voor het hacken van HBGary Federal, LulzSec voor het hacken van iedereen, Bradley Manning en Wikileaks en de Stuxnetworm. Het was de laatste die er met de eer vandoor ging, mede vanwege de impact en technische complexiteit van de malware.

Een lek in het ASP.NET Framework was goed voor de "Best Server-Side Bug" award, terwijl het FreeType-lek in iOS, waarmee iPhones zijn te jailbreaken, de award voor "Best Client-Side Bug" won. De Best Privilege Escalation Bug award ging naar verschillende lekken in de Windows-kernel. Ook viel PlayStation-hacker Geohot in de prijzen, met zijn nummer "The Light It Up Contest".

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.