image

Nederland vol falende beveiligingscamera's

donderdag 4 augustus 2011, 09:55 door Redactie, 13 reacties

Veel van de beveiligingscamera's die in Nederland hangen zijn zo slecht, dat politie en justitie er weinig aan hebben. Dat meldt het AD vandaag. De kwaliteit van de beelden is zo slecht, dat criminelen bijna niet zijn te herkennen, waardoor de kans op het krijgen van waardevolle tips aanzienlijk afneemt.

Volgens de Raad van Korpschefs is de kwaliteit van de aangeleverde beelden na een misdrijf vaak 'tenenkrommend'. Woordvoerder Ron Looije laat tegen de krant weten: "Als politie wil je zoveel mogelijk tips om een zaak op te kunnen lossen. Maar ook zo sterk mogelijk bewijs in een eventuele strafzaak. Als je ziet welk beeldmateriaal er geregeld binnenkomt, dan is dat heel droevig en mag je er eigenlijk weinig van verwachten."

De verscheidenheid in aangeboden camerasystemen en de kwaliteit hier tussen, is volgens de politie het grootste probleem. De korpschefs pleiten dan ook voor een keurmerk, maar erkennen dat ze bedrijven hier niet toe kunnen dwingen.

Reacties (13)
04-08-2011, 09:59 door Anoniem
komen ze nu mee, dit was al jaren bekend?
die beelden uit opsporing verzocht heb je ook nooit wat aan
04-08-2011, 10:35 door SirDice
De verscheidenheid in aangeboden camerasystemen en de kwaliteit hier tussen, is volgens de politie het grootste probleem. De korpschefs pleiten dan ook voor een keurmerk, maar erkennen dat ze bedrijven hier niet toe kunnen dwingen.
De politie niet, de verzekeringsmaatschappijen wel.
04-08-2011, 10:57 door DeliciouslyImperfect
Wat ik me nu afvraag is: waarom komt de Raad van Korpschefs hiermee? Het enige dat volgens mij met deze berichtgeving bereikt wordt is dat (potentiele) inbrekers / rampkrakers / overvallers weten dat ze niet zo bang hoeven te zijn voor camera's. Ik zie echt helemaal geen positief effect uitgaan van dit bericht.

Los daarvan: hebben korpschefs geen echt werk meer te doen? Ze komen de laatste weken om de haverklap in de media met dingen waarvan ze zus of zo vinden.
04-08-2011, 11:07 door Anoniem
"Wat ik me nu afvraag is: waarom komt de Raad van Korpschefs hiermee? Het enige dat volgens mij met deze berichtgeving bereikt wordt is dat (potentiele) inbrekers / rampkrakers / overvallers weten dat ze niet zo bang hoeven te zijn voor camera's. Ik zie echt helemaal geen positief effect uitgaan van dit bericht."

Je kan het ook omdraaien. Ze geven een signaal af om ondernemers te waarschuwen voor de slechte kwaliteit van de beelden, zodat deze wellicht overwegen om betere apparatuur aan te schaffen. Waarom komen onderzoekers met informatie over beveiligingslekken ? Om criminelen te helpen, of om de beveiliging te verbeteren ? In de offline wereld is het niet anders. Het is goed dat de politie een signaal afgeeft.
04-08-2011, 11:14 door Anoniem
Die slechte kwaliteit is natuurlijk om de privacy van de misdadigers te beschermen. Je kunt de filmpjes van deze camera's veilig op youtube zetten zonder een boete te krijgen voor inbreuk op de privacy. Stel je voor dat zo'n arme inbreker herkenbaar op de camera komt!

Erik.
04-08-2011, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-08-2011, 11:28 door DeliciouslyImperfect
Door Peter V: Ik heb zelf 14 jaar in de beveiliging gezeten, maar ben verbaasd dat dit probleem nog steeds blijkt te bestaan.

Er bestaat al veel langer goede voorlichting
Er bestaat ook al heel lang goede voorlichting over gezond eten en bewegen, en toch ben ik nog steeds veel te zwaar.
Dat er goede voorlichting is wil niet zeggen dat die ook gezocht en gevonden wordt. Ik vermoed dat veel winkeliers een aanbieding bij bv. de Makro halen en dat de meeste ook niet tot nauwelijks testen of je nog wat hebt aan wat je hebt geïnstalleerd.
04-08-2011, 11:29 door Night
Elke kijker van het tv programma opsporing verzocht weet dat als jaren. Wanneer zie je daar HD beelden?

Ik zag deze week met grote verbazing beelden van de bewakingscamera's waarmee een overval op een beveiligd pand van een grote firma voor waardetransport was gefilmd. De getoonde beelden waren van een kwaliteit slechter dan mijn webcam van enkele tientjes. En daarmee bewaken ze een magazijn waar voor een waarde van miljoenen ligt opgeslagen.
04-08-2011, 11:30 door DeliciouslyImperfect

Je kan het ook omdraaien. Ze geven een signaal af om ondernemers te waarschuwen voor de slechte kwaliteit van de beelden, zodat deze wellicht overwegen om betere apparatuur aan te schaffen. Waarom komen onderzoekers met informatie over beveiligingslekken ? Om criminelen te helpen, of om de beveiliging te verbeteren ? In de offline wereld is het niet anders. Het is goed dat de politie een signaal afgeeft.
Verschil is dat je beveiligingslekken alleen via de pers bij alle gebruikers kunt krijgen, omdat er geen register is van wie wat gebruikt. Als de korpschefs de ondernemers willen waarschuwen, lijkt het me wijzer dat via de KvK te doen.
04-08-2011, 13:35 door Anoniem
en als ze de beelden wel krijgen (waar de dader(s) duidelijk zichtbaar zijn) zijn ze nog steeds niet in staat om ze op te pakken....Ook als je ze de naw gegevens geeft. Maar wel ondertussen een opsproringsbericht vertonen op tv. Heb het zelf meegemaakt.....
04-08-2011, 17:08 door Anoniem
Veel camera's zijn van slechte kwaliteit omdat men voor goede kwaliteit veel geld vraagt. Een bewakingscamera is wel wat anders dan een webcam. Er zit software bij om de zaak te besturen. Ook moet je er rekening mee houden dat dat hoge resoluties een enorme opslagcapaciteit vergt.

Van voorlichting over bewakingscameratypen merk ik helemaal niets. Waar wordt die gegeven?
05-08-2011, 10:33 door Anoniem
Onbegrijpelijk dat een probleem als dit nog bestaat. Je kunt als consument van die cheap ass bewakingscamera's aanschaffen die in staat zijn om vrijwel elk rimpeltje in beeld te brengen en in de zogenaamde 'profesionele' wereld schijnen ze niet in staat te zijn om überhaupt enige kwalitatieve beelden te kunnen afleveren. Dat heeft weinig met een verkeerde plaatsing te maken maar meer de kwaliteit van de geleverde zooi. En daar moet ook nog eens veel te veel voor worden betaald. Onbegrijpelijk dat installateurs daar nog mee komen tegenwoordig.
08-08-2011, 00:45 door quikfit
Ik zoek ook al een tijdje een systeem met 4 dag/nacht camera's voor buiten die aangaan als er wat in het beeld komt,perfect beeld afleveren en opslaan,iemand tips,links o.i.d.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.