Google en Facebook eisen dat gebruikers hun echte naam opgeven, maar dit helpt niets om trollen en pestkoppen tegen te gaan, aldus één van de ontwikkelaars van het Tor project. Volgens ontwikkelaar 'Phobos' hoeven tegenstanders van anonimiteit op het internet alleen maar naar hun eigen jeugd te kijken om te zien dat echte namen niet werken.
Op school worden veel kinderen gepest, ook al zijn de echte namen van de daders bekend. Dit pesten kan tijdens het voortgezet onderwijs, studie en zelfs werk doorgaan. In alle gevallen weten de slachtoffers meer over de treiteraars dan Google of de overheid ooit zullen doen. "Een echte naam heeft het leven van miljoenen kinderen niet beter of menselijker gemaakt." En ondanks het gebruik van echte namen op Facebook, gaat het pesten daar gewoon door.
Anonimiteit
Daarnaast bedreigt het verplichten van echte namen ook de anonimiteit op het internet. "We hebben de afgelopen jaren gezien dat de mogelijkheid om anoniem te blijven tot positieve verandering heeft geleid, zoals de Arabische lente, en de mogelijkheid om zonder angst voor vergelding de autoriteiten in twijfel te trekken", aldus Phobos.
Anonimiteit maakt het mogelijk om nieuwe onderwerpen te verkennen, nieuwe dingen te leren en zich bij nieuwe gemeenschappen aan te sluiten, zonder de "bagage" van het verleden. "Mensen kunnen veranderen", aldus de Tor-ontwikkelaar. Hij erkent dat ook pestkoppen anonimiteit kunnen gebruiken, net zoals ze hun echte naam kunnen gebruiken.
Phobos pleit voor een onderzoek naar het effect van echte namen op pesten. Uiteindelijk ligt de verantwoording volgens hem bij het individu en niet bij de technologie. "Gebruik anonimiteit, zolang je het nog hebt, om goed te doen. Jij hoort de controle over je identiteit te hebben, niet iemand anders."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.