image

Facebook wachtwoord via telefoon te resetten

dinsdag 9 augustus 2011, 14:52 door Redactie, 3 reacties

Facebook gaat een nieuwe optie voor mobiele gebruikers uitrollen om wachtwoorden via de smartphone te resetten. Gebruikers kunnen straks kiezen naar welk e-mailadres de "recovery link" voor het wachtwoord wordt gestuurd. Ook zal de grootste sociale netwerksite op het internet aanvullende manieren bieden waarop gebruikers hun identiteit kunnen bevestigen. "We zullen dit langzaam uitrollen om feedback van gebruikers te verzamelen", aldus de aankondiging van Facebook.

Communicatie
Verder is de "Social Reporting" tool nu ook voor mobiele gebruikers beschikbaar. Daarmee kan men andere gebruikers vragen om ongewenste content te verwijderen, bijvoorbeeld een foto die iemand anders heeft geüpload.

De tool is volgens Facebook een groot succes, aangezien zeventig procent van de gerapporteerde foto's uiteindelijk door de eigenaar worden verwijderd. "Dit gebeurt door het faciliteren van communicatie tussen twee mensen, zonder tussenkomst van Facebook teams." De tool is nu beschikbaar op m.facebook.com, maar zal later op alle mobiele apparaten toegankelijk zijn.

Reacties (3)
09-08-2011, 14:57 door spatieman
owja, en dan krijg je marketing spam op je telefoon..
een of andere #$&$# heeft voor de lol toen eens mijn telefoon nummer voor ingevuld.
09-08-2011, 15:16 door SirDice
Gebruikers kunnen straks kiezen naar welk e-mailadres de "recovery link" voor het wachtwoord wordt gestuurd.
Dit moet dan wel van te voren ingesteld zijn. Als je dit kunt wijzigen tijdens een wachtwoord reset dan voorzie ik heel veel gekraakte facebook accounts.
09-08-2011, 16:04 door Anoniem
Ook zal de grootste sociale netwerksite op het internet aanvullende manieren bieden waarop gebruikers hun identiteit kunnen bevestigen.

Als er 10 manieren zijn, moeten Facebook en de gebruikers er voor zorgen dat er 10 manieren beveilligd zijn. Als iemand wil inbreken hoeft hij maar op zoek te gaan naar die ene manier waarmee het lukt.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.