Deze week werd bekend dat Facebook zelfs uitgelogde gebruikers via cookies blijft volgen, toch is het privacyverlies geen prijs die Facebook-gebruikers zouden moet betalen, stelt de Sydney Morning Herald in een opiniestuk. Wereldwijd heeft de ontdekking van blogger Nik Cubrilovic voor felle reacties gezorgd. Ook de Nederlandse politiek wil dat er een onderzoek naar de privacyschendingen door Facebook komt.
Vorig jaar waarschuwde een Nederlandse onderzoeker al dat Facebook internetgebruikers via de Like-knop kan volgen, maar nu blijkt dat het dit op nog veel meer manieren doet. Facebook wil met dit soort acties en de continue aanpassingen van het privacybeleid het geautomatiseerd delen van gegevens eenvoudiger maken. Meer informatie over en van gebruikers betekent uiteindelijk meer inkomsten.
Instellingen
Ook in Australië is Facebook razend populair en is het de op een na meest bezochte website. De Australische privacycommissaris adviseerde internetgebruikers vorige week om het privacybeleid eerst goed door te nemen en alle privacyinstellingen te gebruiken voordat men een profiel aanmaakt.
"Maar wat gebeurt er als een website het allesbehalve makkelijk maakt om dit soort instellingen te benaderen of te wijzigen? Deze vraag vereist een duidelijk antwoord en zorgen over ongewenste privacyschendingen moeten worden weggenomen. Tenslotte hebben de 800 miljoen Facebook-gebruikers recht op een eerlijkere deal", aldus de Australische krant.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.